Δευτέρα, 4 Μαρτίου 2024, 4:42:15 πμ
Πέμπτη, 05 Ιουνίου 2008 07:21

Παρούσα στο «Κοινωνικώς Επιχειρείν ’08» η ALUMIL

Στην έκθεση Καλών Πρακτικών του συνεδρίου «Κοινωνικώς Επιχειρείν ’08 - Αξίες και Πρακτικές Υπεύθυνης Επιχειρηματικότητας» που πραγματοποιείται τη Δευτέρα 9 Ιουνίου 2008 στη Θεσσαλονίκη πρόκειται να συμμετέχει η ALUMIL, παρουσιάζοντας το πρόγραμμα περιβαλλοντικής ευαισθητοποίησης «Green Alumil».

Στόχος του συνεδρίου, που συνδιοργανώνουν ο Σύνδεσμος Βιομηχανιών Βορείου Ελλάδος (ΣΒΒΕ) και το Ελληνικό Δίκτυο για την Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη, είναι η προβολή των εφαρμογών της Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης στην πράξη, στο πλαίσιο του πολύπλευρου ρόλου της επιχειρηματικής κοινότητας και ειδικά των επιχειρήσεων της Βόρειας Ελλάδας.
Η εκδήλωση έχει διττό χαρακτήρα, καθώς περιλαμβάνει Συνέδριο καθώς κι Έκθεση Καλών Πρακτικών ΕΚΕ, γεγονός που συνιστά και μία σημαντική καινοτομία του εγχειρήματος.
Το συνέδριο, που πραγματοποιείται στην κεντρική αίθουσα του κινηματογράφου «Ολύμπιον» (ώρα έναρξης 18.30), θα χαιρετίσουν, μεταξύ άλλων, ο Υφυπουργός Ανάπτυξης κ. Σταύρος Καλαφάτης κι ο Πρόεδρος του Ελληνικού Δικτύου για την ΕΚΕ κ. Νίκος Αναλυτής. Θα μιλήσουν ο κ. Θεόδωρος Παπαλεξόπουλος με θέμα «ΕΚΕ: Κοινωνική έννοια ή ρεαλιστική επιχειρηματική προσέγγιση;» κι ο Πρόεδρος του ΣΒΒΕ κ. Γιώργος Μυλωνάς με θέμα «Αειφόρος ανάπτυξη και υπεύθυνη επιχειρηματικότητα».
Παράλληλα, την ίδια ημέρα στην Πλατεία Αριστοτέλους διοργανώνεται και η έκθεση Καλών Πρακτικών  Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης, που τελεί υπό την αιγίδα του Δήμου Θεσσαλονίκης και περιλαμβάνει δράσεις περιβαλλοντικής και κοινωνικής υπευθυνότητας που εφαρμόζουν ελληνικές επιχειρήσεις.
Καθ’ όλη τη διάρκεια της έκθεσης Καλών Πρακτικών, οι άνθρωποι της ALUMIL (περίπτερο 27) θα είναι στη διάθεση του κάθε ενδιαφερόμενου για να παρουσιάσουν αναλυτικά το πρόγραμμα «Green Alumil» που έχει σχεδιάσει και υλοποιεί η εταιρία αλλά και συνολικά το φάσμα πρωτοβουλιών που αναλαμβάνει η ALUMIL, στο πλαίσιο της ενσωμάτωσης των επιταγών της Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης στην επιχειρηματική της λειτουργία.