Κυριακή, 14 Απριλίου 2024, 10:52:50 μμ
Πέμπτη, 31 Ιανουαρίου 2008 05:29

Παρουσίαση ΑΛΟΥΜΥΛ σε θεσμικούς στην Ευρώπη

Η Διοίκηση της ΑΛΟΥΜΥΛ ανακοινώνει πως από 22/1 έως και 2/2, πραγματοποιείται σειρά συναντήσεων με εκπροσώπους της θεσμικής επενδυτικής κοινότητας σε Παρίσι, Βιέννη και Λονδίνο.
Η Διοίκηση της εισηγμένης, σε αντίθεση με το ισχυρά αρνητικό, νευρικά μεταβαλλόμενο κλίμα των ημερών και σε συνέχεια προηγούμενων ανακοινώσεων, προχωρά σε διαρκείς παρουσιάσεις κατόπιν αιτημάτων τραπεζιτών και διαχειριστών από τη Δυτική Ευρώπη
.
Η προβολή των μεγεθών του Ομίλου αποτελεί στρατηγικό στόχο. Με ισχυρά επιχειρήματα τη διαφοροποίηση του χαρτοφυλακίου των κορυφαίων διεθνώς προϊόντων του και την ηγετική θέση του στις αγορές της Νοτιοανατολικής Ευρώπης, ο ελληνικός Όμιλος διέλασης παρουσιάζει ουσιαστική ανάπτυξη για την επόμενη πενταετία, κινούμενος σε ένα αμυντικό κλάδο.
Παρά το υφιστάμενο περιβάλλον ισχυρής μεταβλητότητας, η θέση της ΑΛΟΥΜΥΛ στα Βαλκάνια, στη Ρωσία, στις παρευξείνιες χώρες και στην περιοχή του Κόλπου, εγγυάται διψήφια ανάπτυξη μεγεθών και ουσιαστική συνεισφορά στα κέρδη του - άνω του 52% - από τις δραστηριότητες στις αναδυόμενες αγορές για το 2008.
Όσον αφορά στη θυγατρική ΑΛΟΥΜΥΛ ΡΟΜ, η ηγετική θέση της στη Ρουμανική αγορά, με ενοποιημένες πωλήσεις και καθαρά κέρδη _ 26,6 εκ. και _ 3,54 εκ. αντίστοιχα (IFRS) για το 2006, η ανάπτυξη της κερδοφορίας της με διψήφια ποσοστά για το 2007, η υψηλή ποιότητα στο management και η υψηλή μερισματική απόδοση - άνω του 5,7% - την καθιστούν κορυφαία επιλογή στις εισηγμένες του Bucharest Stock Exchange.
Οι παρουσιάσεις αποτελούν συνέχεια σειράς παρουσιάσεων στην Ελλάδα και διεθνώς, προκειμένου να προβληθούν οι προοπτικές του μεγαλύτερου ομίλου προφίλ αλουμινίου στη Νοτιοανατολική Ευρώπη.