Δευτέρα, 18 Οκτωβρίου 2021, 8:28:22 μμ
etpa
Δευτέρα, 20 Σεπτεμβρίου 2021 18:33

Περιορισμένα τα κρούσματα σε μαθητές - εκπαιδευτικούς του νομού Κιλκίς

Συντάκτης:

Σε εννιά σχολεία της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης του ν. Κιλκίς εντοπίστηκαν θετικά στον κορονοϊό κρούσματα τις τελευταίες ημέρες. Σε εφτά από αυτά αφορούν μαθητές και σε δυο δασκάλους.
Οι συνεχείς έλεγχοι, το υψηλό ποσοστό εμβολιασμού των εκπαιδευτικών είναι παράγοντες που ευνοούν τον ταχύ εντοπισμό και απομόνωση των κρουσμάτων, ώστε να συνεχίζεται απρόσκοπτα η λειτουργία των σχολείων, στα οποία πάντως και σε όσα παρουσιάστηκαν κρούσματα ακολουθεί απολύμανση.


Η εικόνα της πανδημίας και στα σχολεία της Δευτεροβάθμιας, σύμφωνα με το ρεπορτάζ του eidisis.gr, είναι επί του παρόντος απόλυτα ελεγχόμενη με λίγα κρούσματα ώστε να μην τίθεται σε κίνδυνο η δια ζώσης διδασκαλία. Προς τούτο βοηθούν η σχεδόν ολοκληρωτικός εμβολιασμός των καθηγητών (95%) και τα μέτρα ελέγχου στον μαθητικό πληθυσμό.
Την Παρασκευή καταγράφηκαν τέσσερα κρούσματα σε μαθητές κι ένας καθηγητής βρέθηκε θετικός, ενώ τη Δευτέρα 20 Σεπτεμβρίου καταγράφηκαν επτά θετικοί στον κορονοϊό μαθητές και δυο καθηγητές.
Οι θετικοί τίθενται σε καραντίνα και η λειτουργία των σχολείων δεν διαταράσσεται.
Το Σαββατοκύριακο οι υπηρεσίες του Δήμου Κιλκίς προέβησαν σε απολύμανση των χώρων στο 2ο Γυμνάσιο Κιλκίς (Πειραματικό) και στο 1ο Γενικό Λύκειο Κιλκίς.