Πέμπτη, 23 Μαΐου 2024, 2:54:27 μμ
Τετάρτη, 16 Ιανουαρίου 2008 11:22

Περνάμε μπόρα Να αντιδράσουμε στα σενάρια πολιτικού χάους

 Την έντονη ανησυχία για τα τεκταινόμενα στην κεντρική πολιτική σκηνή εξέφραζε η πρωτοβουλία του Σάββα Τσιτουρίδη να βρεθεί σε δείπνο και να συζητήσει με συναδέλφους του βουλευτές της Ν.Δ.  για όσα ταλανίζουν την χώρα.
Εν τέλει υπό το φως των ερμηνειών που δόθηκαν το δείπνο που επρόκειτο να παρατεθεί χθες βράδυ στην Αθήνα ματαιώθηκε, αλλά ο προβληματισμός παραμένει.
Ο Βουλευτής Κιλκίς και πρώην Υπουργός εξηγεί όχι απλά το «πολιτικό μενού» της ακυρωθείσας συνάντησης, αλλά τον βαθύτατο προβληματισμό του για την αδράνεια του συστήματος σε όσα χαοτικά πολιτικά σενάρια απεργάζονται ορισμένοι.
«Περνάμε μια μπόρα και ως πολιτικό σύστημα και ως κυβέρνηση. Αν βάλθηκαν κάποιοι να μας ξεκάνουν τι να κάνουμε δηλαδή; Να παρακολουθούμε τα δελτία ειδήσεων των οχτώ;»
Ο κ. Τσιτουρίδης δεν είναι από τους πολιτικούς που περνούν απαρατήρητοι. Τα σενάρια που προωθούνται για σπάσιμο του δικομματισμού προκαλούν ανησυχία και τριγμούς στο πολιτικό σύστημα. «Είναι και δική μας και ευθύνη της αντιπολίτευσης να τα αντιμετωπίσουμε» δηλώνει.
Όσο για τον δείπνο και με ποιους θα συνέτρωγε ο κ. Τσιτουρίδης δεν «μασάει τα λόγια του» ούτε « το βάζει στα πόδια» όπως συνέβη με μερικούς εκ των συνδαιτυμόνων, όπως τουλάχιστον συνάγεται από δηλώσεις τους.
«Καθημερινά συντρώγω με πολλούς συναδέλφους μου. Και σήμερα θα φάω μαζί με κάποιους. Δε αντιλαμβάνομαι γιατί πρέπει να αποδίδεται τόση σημασία. Είναι άλλο αυτό κι άλλο ο κοινός προβληματισμός μας. Εμείς ως κυβερνώσα παράταξη δεν αναζητούμε ούτε νέο αρχηγό, ούτε να διαλύσουμε την παράταξη επειδή κάποιοι ενδεχομένως επεξεργάζονται χαοτικά πολιτικά σενάρια.» επισημαίνει στη δήλωσή του στην εφημερίδα μας ο κ. Τσιτουρίδης.
Και πως συνδέονται όλα αυτά με τον πρωθυπουργό;
 «Έχουμε χρέος να στηρίξουμε τον πρωθυπουργό, να αντιληφθούμε την ευθύνη μας και τη δύναμή μας, ως πολιτικό δυναμικό του τόπου. Διότι τον πρωθυπουργό και την κυβέρνηση τους στηρίζει κάποιος στα δύσκολα και όχι όταν πάνε καλά. Το ταχύτερο πρέπει να απλώσουμε τις πολιτικές μας να επιβάλουμε την ατζέντα μας Δεν μπορούμε να παρακολουθούμε αμήχανοι και απαθείς τα σενάρια περί διαλύσεως του δικομματισμού και την προώθηση πολιτικά χαοτικών πσεναρίων» καταλήγει ο κ. Τσιτουρίδης.