Κυριακή, 21 Απριλίου 2024, 9:24:10 πμ
Παρασκευή, 15 Φεβρουαρίου 2008 06:17

Πετρέλαιο :Νέο σύστημα με χαμηλά εμπόδια

Παρά τον θόρυβο που προκλήθηκε πανελλαδικά ως προς την εφαρμογή του νέου συστήματος διάθεσης πετρελαίου θέρμανσης από τους πρατηριούχους εξαιτίας της άρνησης πολλών να συμμορφωθούν με το νέο τρόπο φορολόγησης, στο ν. Κιλκίς δεν αναμένονται σημαντικά προβλήματα.

Ήδη την Παρασκευή 15 Φεβρουαρίου, πρώτη ημέρα εφαρμογής του συστήματος, οι περισσότεροι στην επαρχία Κιλκίς συμμορφώθηκαν και υπέβαλαν αιτήσεις στη ΔΟΥ προκειμένου να λάβουν τον ειδικό κωδικό βάσει του οποίου θα δικαιούνται να πωλούν πετρέλαιο θέρμανσης. Συγκεκριμένα από τους 102 πρατηριούχους της επαρχίας που υπόκεινται στην αρμοδιότητα της ΔΥΟ Κιλκίς αιτήσεις για κωδικό υπέβαλλαν οι 60 ενώ ο διευθυντής της ΔΟΥ κ. Ευάγγελος Ιωαννίδης για να διευκολύνει την εφαρμογή του συστήματος και την απρόσκοπτο εφοδιασμό των καταναλωτών με το υπερπολύτιμο, λόγω και της αναμενόμενης κακοκαιρίας, πετρέλαιο θέρμανσης κράτησε ανοιχτή την ΔΥΟ και πέραν του κανονικού ωραρίου το διήμερο της Πέμπτη και Παρασκευής
Να σημειωθεί ότι ήδη μερικοί πρατηριούχοι, από όσους δεν υπέβαλλαν αιτήσεις για κωδικό, έκαναν γνωστό πως δεν ενδιαφέρονται να ενταχθούν στο πρόγραμμα και εφεξής δεν θα διαθέτουν πετρέλαιο θέρμανσης.
Στην επαρχία Παιονίας η συμμετοχή στο νέο σύστημα φορολόγησης και επομένως διανομής είναι μικρότερη και αγγιζει το 50% καθώς, σύμφωνα με στοιχεία της εκεί ΔΥΟ, από τους 30 συνολικά πρατηριούχους, αιτήσεις υπέβαλλαν οι 13.
Σε κάθε περίπτωση, ο συνολικός αριθμός πρατηριούχων που συμμετέχει είναι ικανός να εφοδιάσει την αγορά και δεν αναμένονται σημαντικά προβλήματα στην προμήθεια πετρελαίου θέρμανσης από τα νοικοκυριά του νομού