Σάββατο, 18 Μαΐου 2024, 6:04:08 πμ
Τρίτη, 30 Οκτωβρίου 2007 09:58

Πετσοκόβουμε και τα αυτοφυή


Πριν λίγες μέρες, όλοι εμείς που χρησιμοποιούμε αυτό το χώρο για την άσκησή μας, επαναλαμβάνω οι πιο πολλοί για λόγους υγείας, βρεθήκαμε μπροστά σε ένα αποτρόπαιο θέαμα. Η συστάδα αυτή “θερίστηκε” κυριολεκτικά για αδιευκρίνιστους ακόμη λόγους από κάποιους ή κάποιον “βανδαλιστή”.
Εμείς καταφέραμε και έχουμε στα χέρια μας και τον αρθμό του ημιφορτηγού αυτοκινήτου και το όνομα του κατόχου του. Και  υπάρχουν πληροφορέις για τον φορέα που πήρε την αποτρόπαια απόφαση. Αλλά δεν είναι, κύρια, εκεί το θέμα. Γιατί υπάρχουν μια σειρά από ερωτήματα.
Σ’ αυτόν τον έρμο τον τόπο τα τελευταία 15 χρόνια δεν έγινε καμιά δενδροφύτευση και εντός του πολεοδομικού συγκροτήματος και περιαστικά. Η προσπάθεια δε του Δήμου, να δενδροφυτεύσει τα πεζοδρόμια που δημιουργούνται μετά την ανοικοδόμηση, συνάντησε την αντίδραση, κύρια των καταστηματαρχών, γιατί λέει θα τους κλείνουν τα μαγαζιά τους!!!
Σ’ αυτό την έρμη την πόλη, όπου, ενώ δεν φυτεύονται νέα δένδρα, πεθαίνουν τα παλιά, είτε γιατί κάποιοι τα κόβουν κατά το δοκούν, (ότι είμες, εμείς είμες), είτε τα “θανατώνουν” ρίχνοντας στη ρίζα τους καυστικά υγρά.
Σ’ αυτήν την πόλη, λοιπόν, υπάρχει κάποιος να πάρει την ευθύνη για όλα αυτά που συμβαίνουν;...