Πέμπτη, 25 Ιουλίου 2024, 11:01:55 μμ
Παρασκευή, 17 Δεκεμβρίου 2010 15:31

Πήραν και το χρηματοκιβώτιο

Είναι ο πλέον νοικοκυρεμένος καποδιστριακός δήμος του νομού με το μικρότερο χρέος. Αλλά μηδένα προ του τέλους μακάριζε… Τη νύχτα της Παρασκευής προς Σάββατο 11 Δεκεμβρίου περισσότερα από 30.000, ευρώ «πέταξαν» από το παράθυρο του ισόγειου του δημοτικού καταστήματος.

Ο άγνωστος (ή αγνωστοι) δράστης μπήκε σπάζοντας ένα τζάμι του ισογείου και κατά την έξοδό του πήρε μαζί του και το χρηματοκιβώτιο, βάρους περίπου 80 κιλών, κατ΄εκτίμηση στελεχών του δήμου.
Η ατυχία για το δήμο είναι πως την προηγούμενη ημέρα το χρηματοκιβώτιο είχε γεμίσει με περισσότερα από 30.000 ευρώ τα οποία προορίζονταν για πληρωμές δώρων και εργολάβων.
Η διοίκηση του δήμου δια του δημάρχου Χρ. Ανθρακίδη ενημέρωσε το πρωί του Σαββάτου την Ασφάλεια Κιλκίς για το πρωτοφανές γεγονός και ξεκίνησαν οι έρευνες εντοπισμού των χρημάτων και του δράστη (δραστών).  Σύμφωνα με πληροφορίες μας βρέθηκαν πολλά αποτυπώματα και ελέγχεται η ταυτότητά τους στο πλαίσιο της αστυνομικής έρευνας.
Ένα ακόμα σημείο που προκάλεσε αντικείμενο έρευνας ήταν η  παρουσία  τόσο σεβαστού χρηματικού ποσού στο χρηματοκιβώτιο για πληρωμές τοις μετρητοίς, πληρωμές που συνήθως διενεργούνται μέσω τραπεζικών επιταγών. Σύμφωνα με πληροφορίες μας το «ζεστό» χρήμα βρέθηκε στο χρηματοκιβώτιο επειδή η συνεργαζόμενη τράπεζα ενημέρωσε τα στελέχη του δήμου για τις επικείμενες (τότε) απεργιακές κινητοποιήσεις και έτσι επιλέχθηκε η τακτοποίηση των οικονομικών υποχρεώσεων του δήμου με πληρωμή «κας».