Σάββατο, 9 Δεκεμβρίου 2023, 8:25:51 πμ
Τρίτη, 04 Μαρτίου 2008 12:46

Πλήρες οδικό δίκτυο με ΟΠΑΑΧ

Τα οδικά δίκτυα που προχώρησαν μέσα στο 2007 και αυτά που ο Δήμος Μουριών σχεδιάζει να εντάξει στο νέο πρόγραμμα ΟΠΑΑΧ, θα αλλάξουν την εικόνα της περιοχής και θα δώσουν νέες δυνατότητες οικιστικής και τουριστικής ανάπτυξης. Όπως επισημαίνει ο δήμαρχος Μουριών Σάββας Αργυρόπουλος, με την ολοκλήρωση του προηγούμενου προγράμματος ΟΠΑΑΧ, έγιναν τρία σημαντικά οδικά έργα. Το πρώτο αφορούσε την εσωτερική οδοποιία των Μουριών, με προϋπολογισμό 250.000 ευρώ, το δεύτερο το δρόμο Σ.Σ. Μουριών μέχρι τις κατασκηνώσεις της Μητρόπολης και την πρόσβαση προς το Μπέλλες, με προϋπολογισμό 270.000 ευρώ και το τρίτο την πεζοδρόμηση του δρόμου Σ.Σ. Μουριών μέχρι Αγία Παρασκευή, προϋπολογισμού 250.000 ευρώ.

Στο ίδιο πρόγραμμα ήταν ενταγμένη και η εσωτερική οδοποιία του Μυριοφύτου, έργο που δυστυχώς καθυστέρησε λόγω αντικειμενικών δυσκολιών. Ωστόσο, με την επιμονή του Δήμου επιτεύχθηκε τελικά  η ένταξή του στο πρόγραμμα και προχωρά τις ημέρες αυτές η δημοπράτησή του.
Με το νέο ΟΠΑΑΧ, που θα ανοίξει εντός του έτους, ο Δήμος στοχεύει πλέον να εντάξει οδικά δίκτυα που θα διευκολύνουν την πρόσβαση προς το Μπέλλες και θα αναδείξουν τις ομορφιές του.
Έτσι, ο Δήμος βρίσκεται στο στάδιο προετοιμασίας των μελετών για τα παρακάτω οδικά δίκτυα: Την ασφαλτόστρωση και ολοκλήρωση του δρόμου προς τις κατασκηνώσεις. Το δρόμο από την Αγία Παρασκευή μέχρι τον παλιό οικισμό πάνω στο βουνό. Το δρόμο από τις Μουριές μέχρι το παλιό Λιθωτό, καθώς και έναν δρόμο που θα ενώνει τους παλιούς και ορεινούς οικισμούς από το παλιό Λιθωτό μέχρι την παλιά Αγία Παρασκευή.