Τετάρτη, 12 Ιουνίου 2024, 5:33:12 μμ
Κυριακή, 28 Μαρτίου 2010 07:18

Ποιοι παραμένουν στον ΟΓΑ Ποιοι μετακομίζουν στον ΟΑΕΕ

Όσοι πωλητές λαϊκών αγορών εκθέτουν και πωλούν προϊόντα μια  φορά την εβδομάδα σε αστικό κέντρο και τις υπόλοιπες μέρες της εβδομάδας πωλούν σε λαϊκές οικισμών με πληθυσμό μέχρι και 2000 κατοίκους παραμένουν στον ΟΓΑ. Αντίθετα όσοι πωλητές συνεχίζουν να πωλούν σε λαϊκές αστικών κέντρων ( π.χ. Πολύκαστρο, Αξιούπολη, Γουμένισσα) και για δεύτερη μέρα (και περισσότερο) την εβδομάδα είναι υποχρεωμένοι να ασφαλιστούν πλέον στον ΟΑΕΕ (ΤΕΒΕ).


Αυτή είναι η οριστική απόφαση της κυβέρνησης και του αρμόδιου υπουργείου Απασχόλησης. Την απόφαση μετέφερε στον βουλευτή και πρώην Υπουργό μΓ. Φλωρίδη ο υφυπουργός Απασχόλησης Γ, Κουτρουμάνος σε τηλεφωνική τους επικοινωνία.
Ο κ. Κουτρουμάνος επιβεβαίωσε και τον αρχικό σχεδιασμό της κυβέρνησης ως προς την τύχη των επαγγελματιών που έχουν έδρα οικισμούς με πληθυσμό κάτω από 2000 κατοίκους.
Όσοι είναι συνδεδεμένοι επαγγελματικά οικονομικά- και αποδεικνύεται από τα τιμολόγια που εκδίδουν- με οικισμούς μέχρι 2000 κατοίκους θα παραμεί9νουν στον ΟΓΑ. Αντίθετα όσοι, βάσει των τιμολογίων τους, ασκούν το επάγγελμα σε οικισμούς με πληθυσμό πάνω από 2000 κατοίκους, ανεξάρτητα από την έδρα τους θα ασφαλιστούν στον ΟΑΕΕ (ΤΕΒΕ).