Κυριακή, 21 Ιουλίου 2024, 3:46:48 πμ
Τετάρτη, 03 Ιουνίου 2009 14:06

Πολύκαστρο :Δεν είναι τυχαία τα τροχαία

Τέσσερα τροχαία τα δυο εκ των οποίων θανατηφόρα στην ίδια περιοχή και σε διάστημα 36 ωρών είναι  πολλά για να χαρακτηριστούν τυχαία.
Στο Πολύκαστρο και στο δρόμο εισόδου - εξόδου συνέβησαν τα τροχαία περιστατικά με τους τρεις νεκρούς, οι δυο μάλιστα στον ανθό της ηλικίας τους, και δεν είναι η πρώτη φορά που ο εν λόγω δρόμος απασχολεί την κοινή γνώμη.
Μέχρι το Δημοτικό Συμβούλιο έχει ασχοληθεί με την αποτελεσματικότερη τροχαία αστυνόμευση του εν λόγω δρόμου και θυμόμαστε τον δημοτικό σύμβουλο Κώστα Σιωνίδη να θίγει το επιτακτικό αίτημα της παρουσίας της Τροχαίας σε μόνιμη βάση ώστε να αποφεύγονται, όσο το δυνατόν, θλιβερά περιστατικά.
Βεβαίως δεν αγνοούμε, ούτε μηδενίζουμε τον παράγοντα της ανθρώπινης υπαιτιότητας. Και του ελλείμματος οδηγικής ευθύνης και συνέπειας. Αλλά γι’ αυτό το λόγο υπάρχει η τροχαία. Για να συνετίζει τους άτακτους και να τους προστατεύει συνάμα.
Ο «Μαλιακός του Πολυκάστρου» επιβάλλει την παρουσία της σε καθημερινή βάση. Παλαιότερα υπήρχε ένα περιπολικό σχεδόν κάθε μέρα. Είναι θλιβερό, αλλά τώρα φαίνονται μόνο τα εκκλησάκια στη μνήμη των νεκρών της ασφάλτου.
Δεν φταίει η Τροχαία για τα τροχαία. Αλλά δυστυχώς, όπως οδηγούν οι Έλληνες, είναι η μόνη υπηρεσία που μπορεί να σώσει ζωές.