Κυριακή, 23 Ιουνίου 2024, 2:03:46 μμ
Κυριακή, 09 Δεκεμβρίου 2007 05:00

Πόσο ακόμα θα πληρώνουν για το πόσιμο νερό στο Πεδινό;

Η διαβεβαίωση του Δημάρχου Γ. Θεοδωρίδη ήταν πως το αργότερο στο τέλος Οκτωβρίου θα υδροδοτηθεί με καθαρό και υγιεινό νερό το Πεδινό. Περιμένουμε τέσσερα χρόνια, οι δημότες μας επιβαρύνθηκαν με τεράστια ποσά ανάλογα με τις μικρές οικονομικές τους δυνατότητες  για να πιουν νερό. Πόσο ακόμα θα πληρώνουν οι Πεδινιώτες την αδράνεια της δημοτικής αρχής;

Το ερώτημα – καταγγελία απευθύνεται από τον τέως δήμαρχο Γαλλικού και πεδινιώτη Αθανάσιο Ρωσσόπουλο, ο οποίος και ως δημοτικός σύμβουλος στην περασμένη τετραετία έθετε συστηματικά το πρόβλημα της ποιότητας νερού του Πεδινού.
«Το νερό της βρύσης όχι μόνο δεν πίνεται, αλλά ούτε τα δόντια μας δεν μπορούμε α πλύνουμε. Ούτε τα πιάτα τους να πλένουν οι νοικοκυρές. Περιμέναμε τέσσερα χρόνια για να λύσει η δημοτική αρχή το πρόβλημα. Υποτίθεται ότι με τον παραποτάμιο αγωγό από τις Μάνδρες θα λυνόταν. Δαπανήθηκαν τεράστια ποσά, αλλά ούτε το νερό ήρθε, ούτε νομίζω πως με το έργο αυτό θα λυθεί το πρόβλημα.
Κρούω τον κώδωνα του κινδύνου για να μην χρειαστεί να περιμένουμε κι άλλα χρόνια. Το έργο είναι πρόχειρο και πέραν των άλλων το κόστος του νερού θα είναι τεράστιο, αφού η υψομετρική διαφορά είναι μεγάλη και θα χρειαστεί μεγάλη δαπάνη ενέργειας για να μεταφερθεί» καταλήγει ο κ. Ρωσσόπουλος.