Δευτέρα, 22 Ιουλίου 2024, 1:51:28 μμ
Παρασκευή, 14 Μαϊος 2010 16:16

Προσωρινά στο ΚΕΓΕ το Δ’ Γυμνάσιο Κιλκίς

Η ασφυξία στις σχολικές αίθουσες του Κιλκίς και ιδιαίτερα στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση όπου ο συνεχώς αυξανόμενος αριθμός μαθητών δεν συμβαδίζει με την ανάλογη αύξηση των αιθουσών αποτελεί διαπιστωμένη ασθένεια. Στον προγραμματισμό της Νομαρχίας και της Πολιτείας υπήρχε η κατασκευή του 4ου Γυμνασίου και μάλιστα σε οικόπεδο που παραχώρησε η Νομ,αρχία στον Οργανσιμό Σχολικών Κτηρίων, έκτασης 10 στρεμμάτων στο ΚΕΓΕ. Μέσα στην ίδια έκταση προγραμματίστηκε και η κατασκευή του 10ου Δημοτικού Σχολείου Κιλκίς καθώς και στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση οι ανάγκες στην πόλη είναι μεγάλες.

Η κατασκευή των δυο κτηρίων επρόκειτο να δημοπρατηθεί πέρυσι, αλλά οι πολιτικές εξελίξεις με τις εκλογές, η ανάληψη νέας ηγεσίας καθυστέρησαν τις αποφάσεις.
ΟΙ ανάγκες όμως στην πόλη του Κιλκίς πιέζουν και ενόψει της νέας σχολικής χρονιάς καθίσταται επιτακτική η δημιουργία και στέγαση του 4ου Γυμνασίου.
Την τρέχουσα εβδομάδα ο βουλευτής και πρώην υπουργός Γ. Φλωρίδης, ο νομάρχης Ευάγ. Μπαλάσκας και η προϊσταμένη της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Δάφνη Νιάκα συνεργάστηκαν επανειλημμένα για την εξεύρεση λύσης, έστω προσωρινής για να αποσυμφορηθεί από τον Σεπτέμβριο η ασφυκτική κατάσταση στις αίθουσες των γυμνασίων της πόλης.
Ύστερα από αναζήτηση όλων των πιθανών λύσεων κατέληξαν στο κτήριο του ΚΕΓΕ, το οποίο μετά από εργασίες διαμόρφωσης εντός του θέρους εκτιμήθηκε ότι μπορεί να στεγάσει αξιοπρεπώς τους μαθητές, πάντα ως προσωρινή λύση.
Ο βουλευτής Γ. Φλωρίδης ανέλαβε τη δέσμευση να προωθήσει το αίτημα για επανένταξη του έργου κατασκευής των δυο σχολικών μονάδων (γυμνασίου και δημοτικού σχολείου) πάντα εντόις του παραχωρηθέντος οικοπέδου συνεργαζόμενος σχετικά με την υπουργό παιδείας Άννα Διαμαντοπούλου.