Σάββατο, 13 Ιουλίου 2024, 4:10:54 πμ
Τετάρτη, 10 Ιουλίου 2024 08:54

Πρώτα δίνουμε αίμα και μετά διακοπές και γλέντια

  Την Κυριακή 7 Ιουλίου 2024, εορτή της Αγίας Κυριακής, βοήθειά μας, πραγματοποιήθηκε για άλλη μια φορά με απόλυτη επιτυχία, η καλοκαιρινή εθελοντική αιμοδοσία των μελών της "Τράπεζας Αίματος" των "Ακριτών" Πολυκάστρου.

  Παρά τις υψηλές θερμοκρασίες, τους γάμους και τα πανηγύρια, που αυτό το μήνα δεν έχουν τελειωμό, δεκάδες μέλη προσήλθαν στο "Σπίτι που Πόντου" για να αιμοδοτήσουν. 

  Στον διαθέσιμο χρόνο των 3,5 ωρών, αιμοδότησαν 40 μέλη (28 άντρες και 12 γυναίκες), μεταξύ των αιμοδοτών είχαμε δέκα (10) νέα μέλη που ανέβασαν τον αριθμό των μελών της τράπεζας μας σε 1284.

Τα αιμοδοτήσαντα μέλη:

Αποστολίδης Μιλτιάδης(νέο μέλος, Καστανιές), Αποστολίδου Λιζέτα, Βαλαβάνη Σταυρούλα, Γεωργιάδου Αλεξάνδρα(νέο μέλος), Γκαντίδης Κώστας, Γκαντσινικούδης Νικόλαος, Γκουγκουσίδης Ιωάννης, Γκουριγούδη Ανθούλα, Δαμιανίδης Απ. Παύλος, Δήμου Αικατερίνη(νέο μέλος, Πευκόδασος),Ιορδανόπουλος Μάρκος(Σιταριά), Ιωαννίδου Παυλίνα(νέο μέλος, Ποντοηράκλεια), Καμπουρούδης Γ. Γιάννης, Καρύδης Δημήτριος, Κατραμάδας Ν. Γιάννης, Κιαχίδης Γεώργιος (Εύζωνοι), Κιτσικίδης Αντώνης(Πευκόδασος), Κωνσταντίνου Λίνα, Λύκος Κώστας, Μαρτίνη Τασούλα,Μπαϊνούζη Σουσάνα, Μπιλιανίδης Αλέξανδρος, Μποζίκης Χρήστος, Μπούρας Τάσος(Βαφειοχώρι), Νάντσιος Θάνος, Ξάνθος Νικόλαος(νέο μέλος, Χαλκιδική), Ούλιου Ελπίδα, Παπαδόπουλος Λάζαρος, Παπαδόπουλος Ι Χρήστος(νέο μέλος), Παπαχρήστου Ελένη(νέο μέλος, Στάθης), Παυλίδης Ηλίας(Μεγάλη Βρύση), Πολυχρονίδης Αναστάσιος(Π.Γυναικόκαστρο), Σαλαπάνης Ευριπίδης, Τάπου Σουλτάνα(Ομαλό), Τζερνικούδης Ι. Χρήστος(νέο μέλος),Τσομπανίδης Θεόφιλος(Καστανάς), Τσουκαλάς Σπύρος, Χατζίδης Βασίλειος, Χαρτοματσίδης Γεώργιος(νέο μέλος, Ποντοηράκλεια) και Χαρτοματσίδης Νικόλαος (νέο μέλος, Ποντοηράκλεια).  

Αλεξάνδρα Κ. Γεωργιάδου
Νέο μέλος και η μικρότερη ηλικιακά
Παπαχρήστου Ελένη
Νέο μέλος από Στάθη, πολύτιμη η βοήθειά της και στη γραμματεία.
Αριστερά ο Πρόεδρος των "Ακριτών"  Δ. Παπαδόπουλος, δεξιά ο γράφων 
και η κ. Κουτσούκη Ντίνα του τμήματος αιμοδοσίας.
 

   

Δήμου Αικατερίνη

Νέο μέλος από Πευκόδασος

 

Τζερνικούδης Ι. Χρήστος
Νέος μέλος

Παλαιοί μας αιμοδότες, από αριστερά η κ. Σουσάνα Μπαϊνούζη, 
κ. Αντώνης Κιτσικίδης και Νίκος Γκαντζινικούδης.
 
Αλεξάνδρα Κ. Γεωργιάδου, μετά την πρώτη της αιμοδοσία.
 
Παλιές μας αιμοδότριες, αριστερά Σταυρούλα Βαλαβάνη, δεξιά Ελπίδα Ούλιου 
και στο μέσον ο γράφων.

 

Καθήμενη η κ. Παπαχρήστου Ελένη επι το έργον, αριστερά η Λένα Κωνσταντινίδου 

και δεξιά Σοφία Παπακαρμέζη. Πολύτιμη η βοήθεια και των τριών.

 

Ευχαριστήριο

Η Διοικούσα επιτροπή της "Τράπεζας Αίματος" ΕΥΧΑΡΙΣΤΕΙ και ΣΥΓΧΑΙΡΕΙ όλα τα μέλη που προσήλθαν και αιμοδότησαν, δείχνοντας έμπρακτα για άλλη μια φορά την αγάπη τους προς τον πάσχοντα συνάνθρωπό μας. 

     ΕΥΧΑΡΙΣΤΕΙ τον ιατρό κ. Νικόλαο Κοντογιώργου (Διευθυντής του Τμήματος Αιμοδοσίας του Ν.Γ. Νοσοκομείου Κιλκίς), την κα. Ντίνα Κουτσούκη και τον κ. Αντώνη Κάλφα που πραγματοποίησαν την αιμοληψία.

Ιδιαίτερα ευχαριστεί τις κυρίες Μαρία Αθανασιάδου, Σοφία Αθανασιάδου, Σοφία Βασιλειάδου(Μεγ. Βρύση), Ντίνα Γκουγκούδη, Μαρία Γούλα, Αλεξάνδρα Δαούτη, Γεωργία Ζαβουδάκη, Παυλίνα Ιωαννίδου(Ποντοηράκλεια), Τασούλα Καρακατσανίδου, Χρυσάνθη Κουμαρνέτου, Ντίνα Παρπουτσιάδου, Σβετλάνα Πόποβα, Στέλα Συκούδη(Αρτοποιείο), Άνθια Τζούλη, Ιωάννα Τοζακίδου, Γεωργία Τσιτουρούδη, Ξένια Χαρτοματσίδου, Σουλτάνα Χαρτοματσίδου, Μαρία Χατζηπαναγιωτίδου, Βούλα Χριστακάκη.

 Και τους κυρίους αδελφούς Δεμπούδη(Αρτοποιείο), Δημήτριο Καρακατσανίδη, Αριστείδη Μπερμπερίδη(Αρτοποιείο), Παναγιωτίδη Γεώργιος (Σ-Μ), Παντελίδη Χρ. Λάζαρο(Σ-Μ), Θεόφιλο Τσομπανίδη(Καστανάς), Ηλία Ν. Χαρτοματσίδη(Αρτοποιείο), Θεόδωρο Σαουλίδη(ΕΚΟ), Γιάννη Ν. Σιάνα, την αλησμόνητη Μαρία Μπρόβα(Φαρμακοποιό), για όλα όσα ετοίμασαν και πρόσφεραν για το προσωπικό του Νοσοκομείου, για όλους τους αιμοδότες μας και όσους προσήλθαν στο "Σπίτι του Πόντου" την Κυριακή 7 Ιουλίου 2024. 

 Τέλος ένα μεγάλο ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ τις κυρίες Άννα Καραγιαννίδου(μέλος του Δ.Σ.), Λένα Κωνσταντινίδου(μέλος του Δ.Σ.), Ελένη Παπαχρήστου, Σοφία Παπακαρνέζη για την πολύτιμη βοήθειά τους καθ΄όλη την διάρκεια της αιμοδοσίας(γραμματεία,κουζίνα, κ.α.), τον κ. Σάκη Χαμουρούδη "Εντυποδημιουργία" και τον μόνιμο χορηγό της "Τράπεζας Αἰματος" κ.Μιχάλη Κιουρτσίδη(Β.Ε.Κ., Μικρό Δάσος) για την κάλυψη της δαπάνης έντυπου υλικού(αφίσες, κάρτες κ.α.).

Την πρώτη Κυριακή του Ιουλίου, κάθε χρόνο, "οι Ακρίτες" από το 1990 (έτος δημιουργίας της Τράπεζας Αίματος) πρώτα προσφέρουν το αίμα τους για τον συνάνθρωπο τους και αμέσως μετά διασκεδάζουν, το Σάββατο που ακολουθεί. Φέτος 13 Ιουλίου, διοργανώνουν για 38η φορά και πάλι το "Ποντιακόν Πανοΰρ" (από το 1987), στον αύλειο χώρο του 1ου Δημοτικού Σχολείου Πολυκάστρου όπου και πάλι θα είμαστε όλοι εκεί για να διασκεδάσουμε. 

  Η επόμενη προγραμματισμένη αιμοδοσία των "Ακριτών" η 118η θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 3 Νοεμβρίου 2024, στο "Σπίτι του Πόντου".

Όσοι δεν μπόρεσαν να παρευρεθούν και να αιμοδοτήσουν στο "Σπίτι του Πόντου" μπορούν να το κάνουν πηγαίνοντας σε οποιοδήποτε κρατικό και μόνον, Νοσοκομείο της πατρίδας μας και να αιμοδοτήσουν δηλώνοντας ότι είναι για την "Τράπεζα Αίματος των Ακριτών  Πολυκάστρου" αριθμός μητρώου της Τράπεζας 11492.

Φωτογραφίες: Λένα Κωνσταντινίδου, Δημήτρης Παπαδόπουλος. 

  

Βασίλης Αθανασιάδης