Κυριακή, 25 Φεβρουαρίου 2024, 3:25:49 πμ
Τρίτη, 26 Αυγούστου 2008 14:21

Πρωταγωνιστικός ρόλος για τον Κιλκισιακό

Ομάδα – σύμβολο για τον νομό Κιλκίς, έχει γράψει τη δική του ιστορία στις επαγγελματικές κατηγορίες με πλήθος διακρίσεων. Για πολλά χρόνια στη Β΄ και Γ΄ εθνική, με έδρα που αποτελούσε κάποτε "κάστρο απόρθητο", αλλά και πλήθος ποδοσφαιριστών που ανέδειξε, ο Κιλκισιακός στα τελευταία χρόνια αγωνίζεται στην Δ’ Εθνική, πλην όμως οι άνθρωποι του συλλόγου γνωρίζουν καλά το μέγεθος και τη δυναμική που αντιπροσωπεύει αυτή η ομάδα.
 Φέτος, έχοντας την εμπειρία των προηγούμενων ετών, φιλοδοξεί να πρωταγωνιστήσει, να λειτουργήσει ακόμα καλύτερα και να οργανωθεί με βάση σχεδίου για το μέλλον. Το διοικητικό συμβούλιο του Κιλκισιακού, έχει ως εξής: Νίκος Στανημερόπουλος (πρόεδρος), Ευθύμης Παπαδόπουλος (α΄ αντιπρόεδρος), Λάμπης Αντωνιάδης (β΄ αντιπρόεδρος), Σπύρος Πολυχρονιάδης (γενικός γραμματέας), Γιώργος Γοριδάρης (ταμίας), Μηνάς Παπαδόπουλος (γενικός αρχηγός), Δημήτρης Χατζησταύρου (έφορος ποδοσφαίρου), Λάζαρος Τσακιρίδης (έφορος δημοσίων σχέσεων), Λάζαρος Κοζάρης (υπεύθυνος Τύπου), Παναγιώτης Λαπαντίνας (σύμβουλος).
Ο ΣΗΜΑΙΟΦΟΡΙΔΗΣ: Στη θέση του προπονητή βρίσκεται ένας παλιός γνώριμος, ο Γιώργος Σημαιοφορίδης. Κατάγεται από το Μεταξοχώρι Κιλκίς, ως ποδοσφαιριστής αγωνίστηκε στον Αχιλλέα Κιλκίς (μέχρι και Δ΄ εθνική) και ακολούθησε προπονητική καριέρα. Σε ηλικία 26 ετών ανέλαβε τον Εθνικό Σ.Σ. Μουριών, όπου και παρέμεινε για μια τριετία, κερδίζοντας την άνοδο αλλά και παραμένοντας στη Δ΄ εθνική. Στη συνέχεια ο Σημαιοφορίδης πήγε στον Αχιλλέα Κιλκίς (Δ΄ εθνική, την περίοδο 1996-97) και εν συνεχεία στον Κιλκισιακό, με κατάκτηση του πρωταθλήματος και 3η θέση στη Γ΄ εθνική. Ακολούθησαν ο ΠΑΟ Κουφαλίων, ο Αγροτικός Αστέρας (2 φορές), ξανά ο Κιλκισικαός, η Κρύα Βρύση, ένα σύντομο πέρασμα από την Καστοριά, ξανά ο Κιλκισιακός (με άνοδο στη Δ΄ εθνική), ενώ πέρσι ήταν στον Εθνικό Αξιούπολης. Ο Γιώργος Σημαιοφορίδης είναι απόφοιτος ΤΕΦΑΑ, έχει δίπλωμα προπονητή UEFA Β, είναι απόλυτα συνειδητοποιημένος της δυσκολίας που θα έχει και το φετινό πρωτάθλημα, αγαπά όμως τον Κιλκσιακό, θέλει να προσφέρει για άλλη μια χρονιά και περιμένει από τους φιλάθλους να αγκαλιάσουν την προσπάθεια.
"ΜΕΣΟΠΡΟΘΕΣΜΟΣ ΣΤΟΧΟΣ": "Θα προσπαθήσουμε να δημιουργήσουμε μια πολύ δυνατή ομάδα", τονίζει ο Σημαιοφορίδης, "έχουμε επιλέξει στις μεταγραφές παίκτες από την ευρύτερη περιοχή του Κιλκίς, θέτοντας ένα μεσοπρόθεσμο στόχο στα επόμενα 2 χρόνια να έχει δημιουργηθεί μια βάση παικτών από το Κιλκίς. Παράλληλα, θέλουμε η ομάδα να γίνει αξιόπιστη σε όλα τα επίπεδα και να προσθέσουμε στην παλιά αίγλη του Κιλκισιακού ορισμένα στοιχεία. Οι στόχοι μας είναι πρωταγωνιστικοί, αυτό άλλωστε επιβάλλει η ιστορία και η δυναμική αυτού του σωματείου, δεν αγχωνόμαστε για το πρωτάθλημα, αλλά σαφώς θα επιδιώξουμε το καλύτερο δυνατό. Είναι βασικό πρώτα απ΄ όλα να γίνουμε ομάδα, που θα παίζει εντός και εκτός έδρας με αποκλειστικό στόχο τη νίκη".
ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΤΗΣ Ο ΚΟΣΜΟΣ: Και στον Κιλκισιακό υπάρχουν φίλαθλοι που απέχουν από το γήπεδο, καθώς είχαν συνηθίσει την ομάδα αυτήν να αγωνίζεται σε Β΄ και Γ΄ εθνική. Τι απαντά ο Σημαιοφορίδης; "Είναι αλήθεια ότι τον Κιλκισιακό τον είχαμε συνηθίσει όλοι σε Β΄ και Γ΄ εθνική, αλλά οι συνθήκες έχουν αλλάξει στο ποδόσφαιρο, πλέον στη Β΄ εθνική υπάρχουν 16 μόνο ομάδες, απαιτούνται πάρα πολλά χρήματα, ενώ παράγοντες που ασχολούνται με ομάδες, όπως ο Ολυμπιακός Βόλου, η Καβάλα, τα Γιάννινα δεν είναι ντόπιοι παράγοντες, αλλά απ΄ την Αθήνα. Είναι σημαντικό, πάντως, σε μια ομάδα να υπάρχει διοικητική σταθερότητα, ώστε και η διοίκηση να μπορεί να υλοποιήσει τα πλάνα της. Στον Κιλκισιακό τόσο ο πρόεδρος, κ. Στανημερόπουλος, όσο και τα υπόλοιπα μέλη του συμβουλίου έχουν σχέδια, φιλοδοξίες και όραμα για την ομάδα, τα έχουμε συζητήσει και βαδίζουμε με σταθερά βήματα. Αν ο κόσμος έχει απαιτήσεις, πρέπει να σταθεί δίπλα στην ομάδα μας, οι ποδοσφαιριστές κατέβαλαν μεγάλη προσπάθεια στο βασικό στάδιο και στις προπονήσεις και αξίζουν τον σεβασμό όλων. Είμαστε αποφασισμένοι να τα δώσουμε όλα για μια καλή πορεία".
Οι εντυπώσεις από τα φιλικά παιχνίδια που δίνει ο Κιλκισιακός είναι θετικές, μετά την Αλεξάνδρεια, νίκησε και τον Ελευθεριακό με 3-0 ενώ έφερε λευκή ισοπαλία με τον Ολυμπιακό Κυμίνων. Παράλληλα αξίζει να σημειωθεί πως πραγματοποιήθηκε και η γενική συνέλευση αλλά και ο απολογισμός της νέας χρονιάς. Τέλος η διοίκηση όπως είχε εξαγγείλει θα αρχίσει τη λειτουργία της ακαδημίας ενώ στοχεύει στην κυκλοφορία μηνιαίου περιοδικού με νέα και δράσεις του συλλόγου.