Κυριακή, 14 Απριλίου 2024, 11:01:46 μμ
Πέμπτη, 14 Φεβρουαρίου 2008 05:58

Προτάσεις σ’ ένα μήνα για ένταξη στο Δ’ ΚΠΣ

 Ένα μήνα έχουν στη διάθεσή τους οι Νομαρχιακές Αυτοδιοικήσεις των επτά νομών της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας προκειμένου να καταθέσουν ολοκληρωμένες προτάσεις για έργα υποδομής στον αγροτικό και κτηνοτροφικό τομέα με προοπτική την ένταξή τους στο Δ’ Κ.Π.Σ.
Ο Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων Κώστας Κιλτίδης, ο οποίος προήδρευσε σε ενημερωτικές συσκέψεις που πραγματοποιήθηκαν τη Δευτέρα 11 και την Τρίτη 12 Φεβρουαρίου στη Θεσσαλονίκη για την 4η Προγραμματική Περίοδο (2007 – 2013), κάλεσε τους εκπροσώπους των Νομαρχιακών Αυτοδιοικήσεων, των Δήμων και τους συνεταιριστικούς φορείς, να συνεργαστούν και να υποβάλουν στην Περιφέρεια μέσα σε ένα μήνα τις προτάσεις τους για την αγροτική ανάπτυξη των περιοχών τους, Η Περιφέρεια εν συνεχεία θα τις αξιολογήσει  με τις αρμόδιες υπηρεσίες του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων και θα αποστείλει το σχετικό φάκελο στο Υπουργείο.
«Θέλουμε  πάση θυσία να σχεδιαστεί ο κορμός των έργων που θα ενταχθούν στην 4η Προγραμματική Περίοδο», υπογράμμισε στην εισήγησή του ο κ. Κιλτίδης, ενώ συμπλήρωσε ότι δε θα επαναληφθούν λάθη του παρελθόντος, που στοίχισαν στην Πατρίδα μας την απώλεια πόρων από τη μη απορρόφηση των κονδυλίων.
«Δε θέλουμε να χαθεί ούτε ένα ευρώ», είπε χαρακτηριστικά.  
Για τον επιχειρούμενο αγροτικό σχεδιασμό, σε ότι αφορά την ένταξη έργων στο πρόγραμμα «Αλέξανδρος Μπαλτατζής», συνολικού προϋπολογισμού 6 δις ευρώ, ο  Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων κατέστησε σαφές ότι θα γίνει με κανόνες ισονομίας και ανάδειξης των αναγκών, που θα φέρουν αγροτική και κτηνοτροφική ανάπτυξη, ενώ σημείωσε ότι το πρόγραμμα έχει ήδη ενεργοποιηθεί, καθώς έχουν διατεθεί 400 εκατ. ευρώ για μικρά έργα που υλοποιούνται ανά την επικράτεια.