Σάββατο, 18 Μαΐου 2024, 7:01:43 μμ
Τρίτη, 12 Μαρτίου 2024 09:21

Πρώτη στον πανελλήνιο διαγωνισμό ρομποτικής η ακαδημία ρομποτικής Microstudies Robotics του Κιλκίς


Η ομάδα Dotbots X Botmakers της ακαδημίας ρομποτικής Microstudies Robotics μετά την πρόκριση της στους περιφερειακούς αγώνες ανάμεσα σε 245 ομάδες από όλη την Ελλάδα, προκρίθηκε στον τελικό όπου διαγωνίσθηκε με τις 62 καλύτερες ομάδες και κατάφερε να διακριθεί στην πρώτη θέση κατακτώντας το βραβείο Breakthrough Αward, βραβείο καλύτερης καινοτομίας, παρουσίασης και Robot design.


Το θέμα του διαγωνισμού στην φετινή χρονιά ήταν ο συνδυασμός της τέχνης και της τεχνολογίας.
Το πρωτοποριακό project S2L - Sign to Lyrics προσφέρει λύση σε στιχουργούς που χρησιμοποιούν την νοηματική στη καθημερινότητα τους ώστε να διερμηνεύει σε οπτικοακουστικό μέσο το αποτέλεσμα των στίχων τους. Η λύση των παιδιών δεν εντυπωσίασε μόνο ως καινοτομία, έκαναν μεγάλη εντύπωση στο κοινό και στους κριτές με τον τρόπος της παρουσίασης όπου αξιολογήθηκαν ως εξαιρετικοί.

Κατά την προετοιμασία του project η ακαδημία μας προσκάλεσε μέντορες από τον χώρο της τέχνης και της νοηματικής που ανταποκρίθηκαν με μεγάλη χαρά και συνέδραμαν με τις γνώσεις και τις εμπειρίες τους για να βοηθήσουν τα παιδιά ως προς την υλοποίηση του project.
Ευχαριστούμε θερμά τους μέντορες Κώστας Αναστασιάδης - μουσικό ντράμερ, Κώστας Καβακιώτης - ηθοποιό και σκηνοθέτη, Μάκης Ευθύμιος Ακριτίδης σκηνοθέτη, καθηγητή θεατρικής αγωγής και την καθηγήτρια ειδικής αγωγής (νοηματικής) την Ζωή Μπαμπαλιούτα. Κοντά στα παιδιά για την προετοιμασία τους ήταν ο Κωνσταντίνος Καλαϊτζίδης μηχανικός πληροφορικής και τηλεπικοινωνιών για την εκπαίδευση στον προγραμματισμό, η Ελένη Καλαϊτζίδου προπονητής της ομάδας για τις θεμελιώδες αξίες και ο Γκόραν Μιχαήλοβιτς προπονητής τους για την εκπαίδευση στο προγραμματισμό και κατασκευή του Robot, συντονιστής για το Project S2L και για τις θεμελιώδεις αξίες που απέκτησαν στο διάστημα αυτό.

Τέλος σημειώνει ο προπονητής τους Γκόραν Μιχαήλοβιτς ότι η προετοιμασία που ξεκίνησε τον Αύγουστο του 2023 είχε ιδιαίτερο χρώμα συνεργασίας και ομαδικότητας με αποτέλεσμα την επιτυχία.Οι υπεύθυνοι της ακαδημίας MICROstudies Robotics

Γκόραν Μιχαήλοβιτς
Ελένη Καλαιτζιδου