Τετάρτη, 24 Ιουλίου 2024, 3:01:41 πμ
Πέμπτη, 13 Σεπτεμβρίου 2007 07:59

Πρωτοβουλία για ίδρυση ΙΚΑ στη Νέα Σάντα

Πρωτοβουλία για την ίδρυση τοπικού παραρτήματος ΙΚΑ στη Ν. Σάντα του Δήμου Γαλλικού ανέλαβε ο Νομάρχης Κιλκίς κ. Ευάγγελος Μπαλάσκας  και για το σκοπό αυτό συγκάλεσε σύσκεψη στο Διοικητήριο.

Στη σύσκεψη συμμετείχαν ο Αντινομάρχης Κιλκίς και υπεύθυνος για θέματα υγείας  πρόνοιας Α. Αμανατίδης, ο Δήμαρχος Γαλλικού Γ. Θεοδωρίδης, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Γαλλικού Δ. Παπαδόπουλος, ο Νομαρχιακός Σύμβουλος της περιοχής Κ. Γιαννόπουλος, ο Διοικητής του ΙΚΑ – ΕΤΑΜ Κιλκίς Β. Τσαχουρίδης, ο Διευθυντής της Νομαρχιακής Μονάδας Υγείας του ΙΚΑ – ΕΤΑΜ Ε. Χλιουνάκης.  
«Η σύσταση υποκαταστήματος ΙΚΑ στη Ν. Σάντα θα εξυπηρετήσει πολλαπλώς  τους εργαζομένους του Δήμου Γαλλικού, θα αποσυμφορήσει την κεντρική υπηρεσία του ΙΚΑ –ΕΤΑΜ και το Γενικό Νοσοκομείο Κιλκίς», επιχειρηματολόγησε κατά την τοποθέτησή του ο κ. Μπαλάσκας δίδοντας το στίγμα της αποκεντρωμένης λειτουργίας της υπηρεσίας προς όφελος των ασφαλισμένων στην περιοχή.
Για αναβάθμιση των υπηρεσιών πρωτοβάθμιας υγείας στο Δήμο με τη δημιουργία τοπικού παραρτήματος έκαναν λόγο τόσο ο Αντινομάρχης Κιλκίς όσο και ο Διοικητής του ΙΚΑ – ΕΤΑΜ ενώ ο κ. Χλιουνάκης αναφέρθηκε στις προτάσεις που έχει ήδη καταθέσει στα κεντρικά της υπηρεσίας για την καλύτερη στελέχωση του ΙΚΑ Ν. Σάντας. Στην πρότασή του, όπως εξήγησε, ζητά προσλήψεις 1  παθολόγου και 1 παιδιάτρου ως επίσης και να γίνει σύμβαση με μικροβιολόγο, για να προστεθούν στη δύναμη του γραφείου ΙΚΑ του εν λόγω δημοτικού διαμερίσματος που έως σήμερα λειτουργεί με 1 παθολόγο και 2 οδοντιάτρους.
Κατά τη σύσκεψη εξετάστηκε  η δυνατότητα εξεύρεσης χώρων για τη στέγαση τοπικού παραρτήματος ΙΚΑ στη Ν. Σάντα  ενώ ο Δήμαρχος Γαλλικού αφού ευχαρίστησε το Νομάρχη Κιλκίς και τους εκπροσώπους του ΙΚΑ για την υποστηρικτική τους πρωτοβουλία που αποσκοπεί στη βελτίωση της παροχής υπηρεσιών πρωτοβάθμιας υγείας στην περιοχή, ανακοίνωσε ότι ο Δήμος Γαλλικού είναι διατεθειμένος να παραχωρήσει δημοτική έκταση πλησίον του αστυνομικού τμήματος. Ήδη έχει δοθεί το τοπογραφικό διάγραμμα του οικοπέδου στην αρμόδια υπηρεσία της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης προκειμένου να προχωρήσει στις δέουσες ενέργειες.
Με την ευκαιρία της συνάντησης ο Δήμαρχος Γαλλικού τόνισε ότι η Δημοτική Αρχή διεκδικεί την ίδρυση και κατασκευή Κέντρου Υγείας στην περιοχή της Ν. Σάντας και ζήτησε τη συνδρομή και συμπαράσταση όλων των φορέων για την ευόδωση του αιτήματος.