Τετάρτη, 1 Μαΐου 2024, 6:51:43 πμ
Σάββατο, 18 Ιουλίου 2009 07:17

Ψήφισμα υπέρ αγροτών για τις δηλώσεις ΟΣΔΕ

Ομόφωνα το Δημοτικό Συμβούλιο Ευρωπού ενέκρινε ψήφισμα για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι αγρότες με την πληρωμή των δηλώσεων του ΟΣΔΕ. Το ψήφισμα εστάλη στον υπουργό και στον υφυπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, στην ΠΑΣΕΓΕΣ και στην ΕΑΣ ΑΞΙΟΥΠΟΛΗΣ.
Στο ψήφισμα αναφέρεται:
«Το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου της Ευρωπού εκφράζει την έντονη διαμαρτυρία του και την αντίθεσή του στην πληρωμή υπέρογκων ποσών κατά τη διαδικασία των αιτήσεων του ΟΣΔΕ.
Θεωρεί ότι τα ποσά που υποχρεούνται να πληρώσουν οι ενδιαφερόμενοι είναι υπερβολικά και παράνομα κατ’ ουσία διότι ήδη το κόστος του προγράμματος καλύπτεται από το αντίστοιχο Υπουργείο, με βάση τη σύμβαση με την ΠΑΣΕΓΕΣ.
Η διάταξη που αφορά τους συνταξιούχους με το χαρακτηρισμό κάποιου με βάση το δηλωθέν εισόδημα ως απαλλασσόμενο ή μη στην πρακτική εφαρμογή έχει οδηγήσει σχεδόν όλους τους συνταξιούχους αγρότες να πληρώνουν υπέρογκα ποσά σε σχέση με τις προηγούμενες χρονιές.
Το ποσό των δηλώσεων που απαλλάσσονται από την υποχρέωση πληρωμής είναι μικρότερο από το 35%, άρα η εξαγγελία του Υπουργού ότι φέτος δεν υποχρεούνται να πληρώσουν οι αγρότες για τις δηλώσεις του ΟΣΔΕ, μένει χωρίς ουσιαστικό αντίκρισμα.
Ζητούμε να εφαρμοσθεί η απαλλαγή από την καταβολή χρημάτων σε όλους τους συνταξιούχους ή ασφαλισμένους στον ΟΓΑ.
Στους δε  ασφαλισμένους άλλων ταμείων όπως ΙΚΑ, ΤΕΒΕ  κλπ , να εφαρμοσθεί το γενικό αφορολόγητο που ισχύει στα εισοδήματα όλων των πολιτών.
Επίσης, όσα χρήματα έχουν  εισπραχθεί να επιστραφούν στους δικαιούχους».

Αποφάσεις
Κατά την τελευταία συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου ομόφωνα αποφασίσθηκε η πλήρωση οργανικών θέσεων μονίμου προσωπικού, αφορά μια θέση ΠΕ1 Οικονομικού και μια Θέση ΔΕ 28 Χειριστή Μηχανημάτων.
- Συζητήθηκε το αίτημα του Κυνηγετικού συλλόγου Παιονίας «ΤΟ ΠΑΪΚΟ», για την παραχώρηση έκτασης ως χώρος απελευθέρωσης θηραμάτων στον Ευρωπό. Με πολύ ενδιαφέρον παρακολούθησαν πολλοί κυνηγοί τη συζήτηση. Αποφασίσθηκε να κατατεθεί προμελέτη  και να τηρηθεί η διαδικασία που απαιτείται.
- Για το Νομικό πρόσωπο «ΠΑΙΔΙΚΟΙ ΚΑΙ ΒΡΕΦΟΝΗΠΙΑΚΟΙ ΣΤΑΘΜΟΙ ΔΗΜΟΥ ΕΥΡΩΠΟΥ» αποφασίσθηκε μηνιαία εισφορά 20 ευρώ ανεξαρτήτου εισοδήματος. Απαλλάσσονται της καταβολής: Οι πολύτεκνες οικογένειες των οποίων όλα τα παιδιά είναι ανήλικα. Οι διαζευγμένοι – άγαμοι οι οποίοι έχουν την επιμέλεια του παιδιού. Οι οικογένειες στις οποίες ο ένας εκ των δύο γονέων ή τέκνο έχει θεωρηθεί ανάπηρος με ποσοστό αναπηρίας 67 % και άνω. Οικογένειες στις οποίες ο ένας κε των δύο γονέων απολύθηκε (και έχει κάρτα ανεργίας) κατά τη διάρκεια του σχολικού έτους που το παιδί τους είναι εγγεγραμμένο στον παιδικό σταθμό. Οικογένειες των υπαλλήλων του ΝΠΔΔ.
- Αποφασίσθηκε η παραχώρηση  αίθουσας στον Πολιτιστικό Σύλλογο Αγίου Πέτρου  και στον Πολιτιστικό Σύλλογο Πολυπέτρου. Με τις αίθουσες αυτές καλύπτονται πλήρως οι ανάγκες των συλλόγων. Οι αίθουσες είναι εξοπλισμένες με καθίσματα γραφεία κλιματιστικά κλπ. Θα στεγάζονται όλα τα τμήματα των συλλόγων και θα γίνονται όλες οι εκδηλώσεις. Επίσης, μπορούν να καλύψουν εκδηλώσεις υψηλών απαιτήσεων, όπως Συνεδριάσεις Δημοτικού Συμβουλίου, σεμινάρια, συναυλίες χορωδιακές συναντήσεις, διαλέξεις, ομιλίες, κ.λπ. Ο πολιτισμός ως προτεραιότητα στο Δήμο Ευρωπού γίνεται καθημερινά πράξη.
- Εγινε αποδοχή της 1ης δόσης, ποσού 112.549,56 ευρώ, για την εξόφληση των πάσης φύσεως οφειλών του Ελληνικού Δημοσίου προς τους ΟΤΑ και 39.408,41 ευρώ για επενδύσεις και έργα.
- Τέλος, αποφασίσθηκε η υποβολή μελέτης  για χρηματοδότηση από το πρόγραμμα αγροτική ανάπτυξη της Ελλάδας  με τίτλο «βελτίωση πρόσβασης γεωργικών εκμεταλλεύσεων (αγροτική οδοποιία) ΤΔ Ευρωπού και ΤΔ Τούμπας.