Σάββατο, 18 Μαΐου 2024, 8:02:54 μμ
Τετάρτη, 04 Ιουνίου 2008 04:41

Σε φιλικό το Τ.Α.Δ. Γυμνασίου Πολυκάστρου

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η φιλική συνάντηση του Τ.Α.Δ. Γυμνασίου Πολυκάστρου με το Τ.Α.Δ. του 10ου Γυμνασίου Καλαμαριάς της Ανατολικής Θεσσαλονίκης στο άθλημα της αντισφαίρισης στις 11/04/08. Το Τ.Α.Δ. Γυμνασίου Πολυκάστρου σε συνεργασία με το Γραφείο Φυσικής Αγωγής του Νομού Κιλκίς και τη βοήθεια του Δήμου Πολυκάστρου, συμμετείχε με δεκατέσσερις μαθητές/τριες – αθλητές/τριες σε φιλικό τουρνουά που διοργάνωσε το Τ.Α.Δ. αντισφαίρισης του 10ου  Γυμνασίου Καλαμαριάς της Ανατολικής Θεσσαλονίκης.

Οι παραπάνω αγώνες διοργανώθηκαν στα πλαίσια των φιλικών συναντήσεων που πραγματοποιούνται κατά τη διάρκεια της σχολικής χρονιάς μεταξύ των Τ.Α.Δ. Βασική φιλοσοφία των παραπάνω αγώνων είναι, πέρα από την απόκτηση αθλητικών εμπειριών, η καλλιέργεια των ψυχικών δυνάμεων και των αρετών που είναι απαραίτητες στη διαμόρφωση ισχυρού χαρακτήρα σε κάθε αθλητή/ μαθητή όπως θέληση, αποφασιστικότητα, υπομονή, επιμονή, συνεργασία. Οι αρετές αυτές αναπτύσσονται με τη σωστή καθοδήγηση των καθηγητών Φυσικής Αγωγής κατά τη διάρκεια των αθλητικών δραστηριοτήτων.
Όλα τα παραπάνω καλλιεργούν το ιδανικό φίλαθλο πνεύμα, που πρέπει να χαρακτηρίζει κάθε άτομο. Ένα πνεύμα που μπορεί να αναπτυχθεί πολύ καλύτερα μέσω της άθλησης και στη συνέχεια να γίνει βίωμα για κάθε συμπεριφορά μέσα στη κοινωνία.