Πέμπτη, 20 Ιουνίου 2024, 3:01:14 πμ
Σάββατο, 17 Νοεμβρίου 2007 09:14

Σε Καναδά - ΗΠΑ οι Βετεράνοι Δοϊράνης

Με τον καλύτερο τρόπο ολοκληρώνονται οι δράσεις του Συλλόγου Βετεράνων ποδοσφαιριστών του Δήμου Δοϊράνης “ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ” για το 2007 μετά και την πρόσφατη ποδοσφαιρική παρουσία στη Δοϊράνη των Σκοπίων, το Σάββατο 4 Νοεμβρίου, όπου στα πλαίσια Εθνικής Εορτής της γείτονος χώρας πραγματοποιήθηκε φιλική ποδοσφαιρική συνάντηση με τους εκεί βετεράνους, μετά από πρόσκληση του Δήμου Δοϊράνης της FYROM.

Όμως την περίοδο 17-28 Αυγούστου ο “ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ” έγραψε ιστορία με το υπερατλαντικό του ταξίδι στην Νέα Υόρκη και στον Καναδά, υλοποιώντας ένα, ακατόρθωτο για πάρα πολλούς, όνειρο.
Το πρόγραμμα της παραμονής στη μακρινή ήπειρο περιελάμβανε τους αγώνες με τις ομάδες “Γκρικ-Αμερικα” στη Νέα Υόρκη, “ΟΜΗΡΟΣ” στο Τορόντο και “ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ” στο Μόντρεαλ του Καναδά.
Στην αποστολή συμμετείχαν τριάντα τρία άτομα και εκτός της ποδοσφαιρικής συνάντησης στη Νέα Υόρκη πραγματοποιήθηκε επίσκεψη στο Άγαλμα της Ελευθερίας, στο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας, στο νησί Έλλις, στο Σέντραλ Πάρκ, στο Ροκ Φέλερ Σέντερ, στον υψηλότερο ουρανοξύστη Εμπάιερ Στέιτ και φυσικά στην Ελληνική Συνοικία Αστόρια.
Στο Τορόντο του Καναδά ο “ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ” πραγματοποίησε μια ιστορική παρουσία, κατά τα λεγόμενα των Ελλήνων Ομογενών με την έκθεση για τη Μακεδονία, για το Δήμο Δοϊράνης, για το Νομό Κιλκίς στη Λέσχη Ποντίων.
Η εκεί παρουσία ακόμα περιελάμβανε την κατάθεση στεφάνου στο μνημείο Γενοκτονίας των Ποντίων, την επίσκεψη στην Ελληνική Πρεσβία, στον Μητροπολίτη Καναδά κ. Σωτήριο, στα αξιοθέατα της πόλης και ιδιαίτερα στους ονειρικούς Καταράκτες του Νιαγάρα.
Η δε διαμονή στο Μόντρεαλ εκτός της ποδοσφαιρικής συνάντησης και της περιήγησης στα αξιοθέατα της Γαλλόφωνης πόλης, περιελάμβανε και την επίσκεψη στη μοναδική για την λειτουργία και αξιοζήλευτο έργο της Ελληνικής Κοινότητας.
Για την επιτυχία όμως αυτού του δύσκολου ταξιδιού συνετέλεσαν πολλοί υποστηριχτές του “ΜΕΓΑ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ” ανώνυμοι και επώνυμοι και η Διοίκηση με τα μέλη του Συλλόγου τους εκφράζει ένα ασύνορο ευχαριστώ. Ιδιαίτερα δε τον Δήμαρχο Δοϊράνης κ. Καλπακίδη και τα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου, του Βουλευτή Κιλκίς κ. Φλωρίδη, τον Νομάρχη Κιλκίς κ. Μπαλάσκα και το νομαρχιακό γραφείο Τουρισμού, τον Μητροπολίτη Κιλκίς κ. Απόστολο, τον Δήμαρχο Κιλκίς κ. Τερζίδη, τον Δήμαρχο Μουριών κ. Αργυρόπουλος, τον Δήμαρχο Χέρσου κ. Ανθρακίδη, τον Δήμαρχο Γαλλικού κ. Θεοδωρίδη, τον Δήμαρχο Πολυκάστρου κ. Σμυδάκη, τον Δήμαρχο Γουμένισσας κ. Παπαναγιώτου, την Δήμαρχο Αξιούπολης κ. Συμεωνίδου, τον Δήμαρχο Ευρωπού κ. Κουρτζανίδη, την Εφημερίδα “Νέα Πορεία” και τον εκδότης της κ. Μηνά Παπαδόπουλο, την Εταιρεία Μακεδονικών Σπουδών, την Εθνική Ασφαλιστική Κιλκίς-Τάσο Σωτηριάδη, τον κ. Ανανία Τσιραμπίδη (Καθηγητή Πανεπιστημίου από το Δροσάτο), τον επιχειρηματία Γιάννη Τριανταφυλλίδη, την Εταιρεία βιξαών-Θεοδόσης Κωτούλας καθώς επίσης στην συμπατριώτισσά μας από το Δροσάτο (μορφωτική ακόλουθος Ελληνικής Πρεσβείας στο Τορόντο), Μαρία Τσιραμπίδου και όλους τους φορείς της ομογένειας στην Νέα Υόρκη (Γκρικ-Αμέρικα), Τορόντο (Όμηρος), Μόντρεαλ (Παννελήνιος), Παμποντιακή Λέσχη Καναδά, Ελληνική Κοινότητα Μόντρεαλ και τους Έλληνες στην Νέα Υόρκη Δημήτρη  Κοσμίδη, Θεόδωρο Μοσχοκάρφη και ιδιαίτερα την ελληνική ταβέρνα “Σταμάτης” στην Αστόρια.
Η δράση του “ΜΕΓΑ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ” θα ολοκληρωθεί το 2007 με την καθιερωμένη χριστουγεννιάτικη συνεστίασή του, την Δευτέρα 24 Δεκεμβρίου στην οικογενειακή ταβέρνα “Μουστάκας” στο Δροσάτο, όπου τα έσοδα από την συγκεκριμένη εκδήλωση θα διατεθούν για την ανέγερση του “Σπιτιού του Μ. Αλέξανδρου” στη Δοϊράνη.
Για την ανέγερση του “Σπιτιού”, περισσότερες πληροφορίες στον πρόεδρο Γιώργο Δήμπαλα 6972 591 101, και στο γεν. γραμματέα Μιχάλη Παπαδόπουλο 6973 409935.