Κυριακή, 21 Απριλίου 2024, 8:56:40 πμ
Πέμπτη, 22 Ιανουαρίου 2009 11:52

Σιγουριά για τη νίκη στις ερχόμενες εκλογές

Την βασιλόπιτα για τη νέα χρονιά έκοψαν ο επικεφαλής, τα μέλη και πολλοί φίλοι του Συνδυασμού «Δημοτική Συνεργασία» του δήμου Γουμένισσας την Κυριακή το πρωί 18 Ιανουαρίου στο καφέ «Επέστρεφε». Σε μια κατάμεστη από κόσμο αίθουσα και αφού προηγήθηκε η ευλογία της εκκλησίας ο επικεφαλής του Συνδυασμού κ. Αθανάσιος Τζούρτζος  αναφέρθηκε με μια σύντομη παρέμβασή του στις πρωτοβουλίες, και τους στόχους της παράταξης του ενώ περιέγραψε την εικόνα που παρουσιάζει ο δήμος σήμερα, δηλώνοντας σίγουρος ότι στις επόμενες εκλογές η διοίκηση του με την εντολή του κόσμου θα αναλάβει την ευθύνη να οδηγήσει σε δρόμο ανάπτυξης το δήμο Γουμένισσας.


Στη συνέχεια έκοψε τη βασιλόπιτα μοιράζοντας ξεχωριστό κομμάτι σε κάθε τοπικό διαμέρισμα του δήμου και σε κάθε δημοτικό σύμβουλο ενώ δεν παρέλειψε να δώσει και ένα κομμάτι στον πρώην δήμαρχο κ. Πέτσο που ήταν παρών.
Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε μέσα σε ένα πολύ ζεστό και φιλικό κλίμα όπου μαζί με τις ευχές για υγεία και οικογενειακή ευτυχία όλοι εύχονταν να ανοίξει μια νέα σελίδα ελπίδας και προόδου στον τόπο τους.
Στην ομιλία του ο κ. Τζούρτζος μεταξύ άλλων ανέφερε τα εξής:
«Ήδη έχουν περάσει δύο χρόνια από τον αγώνα που δώσαμε στην κοινωνία για να αναλάβομε η διοίκηση του δήμου Γουμένισσας. Ήταν ένας όμορφος αγώνας που μπορεί να μας στεναχώρησε στο τέλος από το αποτέλεσμα ωστόσο μας γέμισε δύναμη και ευθύνη για αν ανταποκριθούμε στο ρόλο μας ως αντιπολίτευση.
Αυτή ήταν η εντολή του κόσμου και αυτήν τιμούμε καθημερινά τόσο εμείς που συμμετέχουμε στο δημοτικό συμβούλιο όσο και όλα τα μέλη του Συνδυασμού μας που στηρίζουν  την προσπάθεια αυτή και βρίσκονται κοντά μας όλο αυτό το διάστημα.
Βρισκόμαστε στη μέση της θητείας μιας διοίκησης που πολύ γρήγορα διέψευσε όλους όσους την πίστεψαν και την εμπιστεύτηκαν. Μιας διοίκησης που κατάφερε να θέσει την πόλη και τους οικισμούς του δήμου μας στο περιθώριο τη στιγμή που γειτονικοί δήμοι έχουν κάνει βήματα προόδου και ανάπτυξης.
Αλλά αυτό το διαπιστώνουν καθημερινά οι πολίτες αφού βρίσκονται απέναντι από τα άλυτα προβλήματα, από μια αδυναμία διεκδίκησης πόρων και  από μια κακοδιαχείριση. Είναι αυτοί οι πολίτες που βλέπουν τη δημοτική αρχή να ακολουθεί πολιτικές που ευνοούν τους  δικούς τους   ανθρώπους,  φίλους και συγγενείς  και που το μόνο που τους ενδιαφέρει είναι η  διαχείριση μιας εξουσίας που τους έδωσε ο λαός  αλλά δεν ευνοεί και δεν την χρησιμοποιούν για το συμφέρον του λαού.
Σήμερα δεν είμαστε εδώ για να κάνουμε απλά μια κριτική σε μια ανίκανη  Δημοτική Αρχή.  Είμαστε εδώ γιατί πιστεύουμε όλοι μας ότι ο τόπος μας αξίζει κάτι καλύτερο.
Είμαστε εδώ γιατί πιστεύουμε ότι υπάρχει ελπίδα για την τοπική κοινωνία και προοπτική ανάπτυξης της πόλης και των χωριών μας.
Είμαστε εδώ γιατί έχουμε θέληση και πίστη ότι μπορούμε να ανατρέψουμε με τη στήριξη του κόσμου στις επόμενες εκλογές,  αυτή την ομάδα εξουσίας που έχει καταδικάσει τη Γουμένισσα σε μαρασμό.
Όλα αυτά όμως θέλουν σχέδιο και προγραμματισμό. Θέλουν συγκεκριμένες θέσεις και σκληρή δουλειά. Θέλουν όραμα και πίστη στην επιτυχία και φυσικά γνώσεις και ρεαλιστική προσέγγιση.
Αυτά  θεωρώ ότι είναι τα στοιχεία που  μας διακρίνουν ως συνδυασμό και ειδικά ως παράταξη του δημοτικού συμβουλίου».
Στη συνέχεια ο κ. Τζούρτζος αναφέρθηκε σε μια σειρά από παρεμβάσεις  όπως η ίδρυση του Τμήματος ΤΕΙ, το πρόγραμμα «Συν-κοινωνία», η  ανάδειξη και αξιοποίηση του Ιστορικού Κέντρου της πόλης κ.α.  για να κλείσει την ομιλία του λέγοντας χαρακτηριστικά:
«Εμείς συνεχίζουμε στην πορεία που έχουμε χαράξει. Συνεχίζουμε το δρόμο της ευθύνης και της  διεκδικητικής στάσης. Αυτόν που μας επιτάσσει η θέση μας στο δημοτικό συμβούλιο και η τιμή προς την εντολή της τοπικής κοινωνίας.
Ενωμένοι προτείνουμε, στηρίζουμε  και διεκδικούμε,  αυτά  τα οποία δικαιούμαστε ως δήμος. Ενωμένοι βάζουμε στόχους και  εργαζόμαστε σκληρά για να τους πετύχουμε.
Θέλω να είστε σίγουροι ότι αυτή μας τη στάση ο λαός του δήμου  Γουμένισσας θα την επιβραβεύσει στις επόμενες εκλογές.
Με αυτή την ευχή σας καλώ να συμμετέχετε ενεργά σε κάθε πρωτοβουλία που αναλαμβάνουμε ως παράταξη και να στηρίζετε τις θέσεις και τις προτάσεις μας με τόλμη και αισιοδοξία.
Η σημερινή σας παρουσία στέλνει το μήνυμα της νίκης και της ελπίδας για τη Γουμένισσα και τους οικισμούς της και πρέπει όλοι να το λάβουμε σοβαρά υπ’ όψη».
Μετά την κοπή της βασιλόπιτας οι παρευρισκόμενοι είχαν την ευκαιρία να ανταλλάξουν απόψεις στο πλαίσιο μιας καλής σχέσης συνεργασίας που διατηρούν οι εκλεγμένοι δημοτικοί σύμβουλοι της παράταξης με τα μέλη του Συνδυασμού αλλά και ολόκληρη την τοπική κοινωνία.