Σάββατο, 20 Απριλίου 2024, 7:24:33 μμ
Σάββατο, 16 Ιανουαρίου 2010 14:39

Σήμερα συζητούν για τον “Καλλικράτη”

Συνέρχονται σημερα Πέμπτη 14 Ιανουαρίου σε Γενική Συνέλευση οι αντιπρόσωποι των δήμων καιτης κοινότητς του νομού στην  ΤΕΔΚ νομού Κιλκίς  στην αίθουσα εκδηλώσεων “Κτήμα Ευχών” (δρόμος προς Αργυρούπολη) στο Κιλκίς. Κύριο θέμα της γενικής συνέλευσης θα είναι η επικείμενη διοικητική μεταρρύθμιση των ΟΤΑ Α’ βαθμού, ύστερα και από τη γνωστοποίηση τω θέσεων της κυβέρνησης από τον υπουργό Ι. Ραγκούση.


Στην γενική συνέλευση έχουν κληθεί να συμμετάσχουν οι 103 εκπρόσωποι των ΟΤΑ (ως σύνεδροι) και όλοι οι Δημοτικοί και Κοινοτικοί Σύμβουλοι (ως παρατηρητές).
Σύμφωνα μα ανακοίνωση τηςδιοίκησης της ΤΕΣΚ ν Κιλκίς “Όσοι από τους συμμετέχοντες επιθυμούν να καταθέσουν πρόταση ή υπόμνημα, θα τους δοθεί ο λόγος, έτσι ώστε να καταγραφούν όλες οι απόψεις της Τ.Α,  αναφορικά με το θέμα”.
Στο τέλος, θα συνταχθεί ένα κείμενο- “πλαίσιο αρχών” για τη διοικητική μετρρύθμιση των ΟΤΑ, το οποίο θα κατατεθεί από το Διοικητικό Συμβούλιο στο τακτικό συνέδριο της ΚΕΔΚΕ (18-20 Ιανουαρίου).
Στο Συνέδριο της ΚΕΔΚΕ αναμένεται να καταθέσει ο Υπουργός Εσωτερικών κ. Ι. Ραγκούσης το προσχέδιο Νόμου-πρόταση για την διοικητική μεταρρύθμιση, για να ξεκινήσει και η δημόσια διαβούλευση.
Στις προθέσεις του Δ.Σ. της ΤΕΔΚ είναι η διοργάνωση άλλων 2-3 γενικών συνελέυσεων το επόμενο 3μηνο, μετά τη δημοσιοποίηση της πρότασης- σύμφωνα με τις οδηγίες που θα δοθούν από το Υπ.ΕΣ. και την ΚΕΔΚΕ.
Παρότι στις εργασιες της συνέλευσης δεν περιλαμβάνεται η γεωγραφία των νέων δήμων, είναι περισσότερο από βέβαιο ότι οι περισσότερο δήμαρχοι και αντιπρόσωποι θα εστιάσουν στα όρια των νέων δήμων.