Κυριακή, 23 Ιουνίου 2024, 10:03:58 μμ
Κυριακή, 09 Δεκεμβρίου 2007 05:34

Σκοτάδι για τα παραμεθόρια

 Με την προσεχή νομοθετική πρωτοβουλία του Υπουργείου Εσωτερικών ο Υπουργός Προ. Παυλόπουλος δεσμεύεται πως θα φέρει τροπολογία για την ένταξη του νομού Κιλκίς στο καθεστώς των παραμεθόριων περιοχών…».
Η δέσμευση δόθηκε και δια στόματος Παυλόπουλου και με δηλώσεις των βουλευτών του νομού Κ. Κιλτίδη και Σ. Τσιτουρίδη μετά τις αντιδράσεις  που προκάλεσε η αποκλεισμός του νομού τον περασμένο Οκτώβριο όταν εντάχθηκαν οι ν. Σερρών και Δράμας.
Ο χρόνος λοιπόν επέστη αλλά στον ορίζοντα δεν διαφαίνεται η ικανοποίηση του δίκαιου και καθολικού αιτήματος του νομού. Το Υπουργείο Εσωτερικών καταθέτει εντός της προσεχούς εβδομάδας στη Βουλή το νομοσχέδιο για το νέο εκλογικό νόμο. Σύμφωνα όμως με πληροφορίες η ως άνω τροπολογία δεν κατατέθηκε, ενώ και από το Υπουργείο Οικονομίας δεν στάλθηκε στο ΥΠΕΣ το έγγραφο με το οποίο καθορίζεται η ετήσια δαπάνη – επιβάρυνση που θα προκύψει για το κράτος με την ένταξη του νομού στο καθεστώς των παραμεθόριων.
Η παράλειψη αυτή μάλιστα μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως προσχηματική αφορμή για την περαιτέρω παραπομπή του θέματος στις ελληνικές Καλένδες.
Το τοπικό παράρτημα Κιλκίς της ΑΔΕΔΥ έχει άγνοια για τις εξελίξεις, αλλά είναι σαφές ότι οι αντιδράσεις των δημοσίων και δημοτικών υπαλλήλων του ν. Κιλκίς μετά την προ μηνός συμβολική δίωρη κατάληψη του μεθοριακού σταθμού Δοϊράνης θα κλιμακωθούν εφόσον και αυτή η δέσμευση αποδειχθεί επιταγή χωρίς αντίκρισμα.
Δύσκολη επίσης θα είναι και η θέση των δυο βουλευτών της Νέας Δημοκρατίας καθώς για άλλη μια φορά θα εκτεθούν στους ψηφοφόρους τους.