Κυριακή, 21 Απριλίου 2024, 4:41:26 πμ
Κυριακή, 21 Ιανουαρίου 2024 11:28

«Στα λευκά» Κιλκίς-Παιονία αλλά όλοι οι δρόμοι ανοιχτοί

Ο χιονιάς ενέσκηψε  δριμύς στο Κιλκίς  από το απόγευμα του Σαββάτου, όπως είχε προειδοποιήσει η Εθνική Μετεωρολογική  Υπηρεσία,  αλλά κράτησε λίγες μόνο ώρες. Και όσα αφήνει πίσω της η ολιγόωρη χιονοθύελλα μόνο χαρά δημιούργησαν στους μικρούς συμπολίτες μας που βρήκαν εύφορο …έδαφος για να ψυχαγωγηθούν.

 

Χωρίς προβλήματα λοιπόν στο οδικό δίκτυο, εθνικό, επαρχιακό και δημοτικό,  η πρώτη χιονόπτωση στο νομό καθώς και οι αρμόδιες υπηρεσίας της Περιφερειακής Ενότητας και των Δήμων Κιλκίς και Παιονίας έδρασαν οργανωμένα.

Από την Πολιτική Προστασία και την Αστυνομία του Κιλκίς οι αναφορές είναι: Το δίκτυο σε όλο το εύρος του είναι ανοιχτό και μόνο στη διαδρομή Καστανερή-Λιβάδια εργάζονται προληπτικά και την Κυριακή εκχιονιστικά μηχανήματα για να κρατήσουν ανοιχτό το δρόμο.

Από το βράδυ του Σαββάτου όλα τα διαθέσιμα μηχανήματα της Περιφερειακής Ενότητας εργάστηκαν σε αντίξοες συνθήκες (χιονοθύελλα) καθάρισαν τους δρόμους και το δίκτυο έμεινε ανοιχτό.

Ο Δήμος Κιλκίς ρίχτηκε στη μάχη με όλα τα διαθέσιμα μέσα του, ήτοι με 11 μηχανήματα και μάλιστα δεν κράτησε ανοιχτούς μόνο τους δρόμους της δικής του ευθύνης, αλλά συνεπικουρώντας το έργο της Περιφερειακής Ενότητας διέθεσε μηχανήματα για τον καθαρισμό των επαρχιακών οδών στους άξονες προς Κεντρικό, Θεοδωράκια, Ποντοκερασιά, Επτάλοφο, Ίσωμα και Λαοδικηνό.

Η έγκαιρη ρίψη αλατιού και η δράση μικρών μηχανημάτων μέσα στην πόλη με συνολικά οχτώ μηχανήματα από το απόγευμα του Σαββάτου κράτησε ανοιχτούς τους δρόμους μέσα στην πόλη, ενώ η κατάσταση βαίνει συνεχώς βελτιούμενη καθώς την ώρα που γράφονται οι γραμμές αυτές (10 το πρωί της Κυριακής) βγήκε και ο ήλιος.

Πάντως κι επειδή «των φρονίμων τα παιδιά…»  με την πάροδο της ημέρας και στο ενδεχόμενο παγωνιάς οι υπηρεσίες του δήμου θα ρίξουν και πάλι αλάτι στους δρόμους.

Τέλος, παρόμοια δράση ανέλαβαν στις δημοτικές ενότητες Μουριών, Χέρσου και Πικρολίμνης οι συμβεβλημένοι με το Δήμο Κιλκίς εργολάβοι και οι δρόμοι είναι κι εκεί καθαροί και πλήρως προσβάσιμοι.

Ανοιχτοί οι δρόμοι στην Παιονία και μέχρι τα μοναστήρια

Ασφαλής απόδειξη ότι και στην Παιονία λειτούργησαν όλα στην εντέλεια και οι δρόμοι έμειναν καθαροί και πλήρως προσβάσιμοι αποτελεί το γεγονός ότι από το πρωί της Κυριακής τα μοναστήρια της περιοχής δέχονται επισκέψεις  πιστών-προσκυνητών.

Με δυο μηχανήματα του Δήμου Παιονίας και δυο της Περιφερειακής Ενότητας Κιλκίς καθώς και με ρίψη αλατιού εξασφαλίστηκε η προσβασιμότητα σε όλο το δίκτυο. Από το πρωί της Κυριακής ξεκινούν για τους ορεινούς οικισμούς της Καστανερής και των Λιβαδίων μηχανήματα ώστε να καθαρίσουν το δύσκολο εσωτερικό δίκτυο στους οικισμούς αυτούς.

Για το επαρχιακό δίκτυο προς Καστανερή και Λιβάδια εργάζονται όπως προαναφέραμε μηχανήματα της Αντιπεριφέρειας Κιλκίς.