Τετάρτη, 24 Ιουλίου 2024, 10:16:11 πμ
Πέμπτη, 08 Νοεμβρίου 2007 10:10

Στη Βαρσοβία ο Κιλτίδης

 Ο Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων κ. Κωνσταντίνος Κιλτίδης εκπροσώπησε τη χώρα μας στην 5η Υπουργική Διάσκεψη για την προστασία των Δασών στην Ευρώπη, που πραγματοποιήθηκε στη Βαρσοβία από τις 4 έως τις 7 Νοεμβρίου.
Στην ομιλία που πραγματοποίησε ο κ. Κιλτίδης στην 5η Υπουργική Διάσκεψη  τόνισε μεταξύ άλλων:
«Η Ελλάδα δίνει βαρύνουσα σημασία στις ωφέλιμες και προστατευτικές λειτουργίες των δασών και συνεχίζει τις πολιτικές αειφορικής διαχείρισης που άρχισαν να εφαρμόζονται από το 1953. Παραμένει δε πιστή στους στόχους που η Ευρωπαϊκή Επιτροπή έχει καθορίσει και που αποτελούν τις θέσεις μας α) για την μακροπρόθεσμη βελτίωση της ανταγωνιστικότητας της Δασοκομίας, β) τη βελτίωση και προστασία του Περιβάλλοντος και γ) τη συμβολή στη βελτίωση της ποιότητας ζωής».
Ο Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων ευχαρίστησε όλους όσοι συμπαραστάθηκαν στη χώρα μας κατά τη διάρκεια των καταστροφικών πυρκαγιών του περασμένου καλοκαιριού ενώ υπογράμμισε τη σημαντική αρωγή του Ταμείου Αλληλοβοηθείας στην ανακούφιση των πληγέντων και στην αποκατάσταση του φυσικού περιβάλλοντος.
Τέλος, ο κ. Κιλτίδης έκανε ιδιαίτερη μνεία στην πρόταση του Έλληνα Πρωθυπουργού κ. Κώστα Καραμανλή για την ίδρυση φορέα πρόληψης και επέμβασης, σε ευρωπαϊκό επίπεδο, στο πλαίσιο αντιμετώπισης καταστάσεων έκτακτης ανάγκης και φυσικών καταστροφών.
Ειδικότερα σημείωσε: « Φρονώ ότι στη σημερινή μας Διάσκεψη η οποία σηματοδοτεί το μεγάλο ενδιαφέρον μας αλλά και την εξίσου μεγάλη ευθύνη μας για τη διαχείριση του φυσικού μας πλούτου, είναι αναγκαίο να σκεφτούμε και να προτείνουμε περαιτέρω μέτρα από τα οποία θα εξαρτηθεί το παρόν αλλά και το μέλλον της δασικής μας κληρονομιάς.
Θέτω υπόψη σας την πρόταση του Έλληνα Πρωθυπουργού κ. Κώστα Καραμανλή αναφορικά με την ίδρυση φορέα πρόληψης και επέμβασης για την αντιμετώπιση καταστάσεων έκτακτης ανάγκης και φυσικών καταστροφών.
Ο φορέας αυτός θα μπορούσε να λειτουργήσει στη βάση της επικουρικότητας και πιστεύω ότι με τη συνδρομή και την υποστήριξη όλων σας θα αποκτήσει τις προϋποθέσεις ώστε να εξελιχθεί σε Ευρωπαϊκή δύναμη ταχείας επέμβασης».
Στο περιθώριο της παραμονής του στην Πολωνία, ο Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων, το απόγευμα της Δευτέρας, είχε σειρά συναντήσεων με την επιτετραμμένη της Ελληνικής Πρεσβείας στη Βαρσοβία κ. Νίκη Καμπά, τον εμπορικό και στρατιωτικό ακόλουθο, με την Ένωση Ελλήνων Επιχειρηματιών που δραστηριοποιούνται στην Πολωνία,   καθώς και με τη Διοίκηση του Ελληνικού Αθλητικού Τουριστικού Πολιτιστικού Συλλόγου «Όλυμπος».
    Την Τρίτη 6 Νοεμβρίου ο κ. Κιλτίδης πραγματοποίησε επίσκεψη στον τον μακαριότατο αρχιεπίσκοπο Βαρσοβίας και πάσης Πολωνίας κ.κ. Σάββα.

Σε Καστοριά
και Γράμμο
Ο Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων κ. Κωνσταντίνος Κιλτίδης την Κυριακή 11 Νοεμβρίου θα παραστεί ως εκπρόσωπος της κυβέρνησης στις εορταστικές εκδηλώσεις της Καστοριάς για την 95η επέτειο απελευθέρωσης της πόλης από τον τουρκικό ζυγό.
Στη συνέχεια ο κ. Κιλτίδης θα πραγματοποιήσει περιοδεία στις πυρόπληκτες περιοχές του Γράμμου.
Τη Δευτέρα 12 Νοεμβρίου ο Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων θα επισκεφθεί τις Σχολές Ξύλου του Υπουργείου στη