Τετάρτη, 28 Φεβρουαρίου 2024, 10:39:59 μμ
Πέμπτη, 29 Νοεμβρίου 2007 13:28

Στη Βουλή θέματα του νομού Κιλκίς

Ερώτηση προς τον υπουργό Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, σχετικώς με την αναμόρφωση του Οργανισμού του Νοσοκομείου Κιλκίς και την σύσταση 24 νέων θέσεων ειδικευομένων ιατρών σ’ αυτό, κατέθεσε στην Βουλή ο βουλευτής Κιλκίς της Ν.Δ. και τέως υπουργός Σάββας Τσιτουρίδης.
Ακόμη, ο κ. Τσιτουρίδης κατέθεσε στην Βουλή ερώτηση προς τους υπουργούς Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων  και Πολιτισμού για την μη λειτουργία του Κλειστού Γυμναστηρίου του Γυμνασίου και Λυκείου Γουμένισσας .

Στις ερωτήσεις του ο κ. Τσιτουρίδης αναφέρει:

Αναμόρφωση
Οργανισμού
«Το Γενικό Νοσοκομείο Κιλκίς κατέθεσε το Μάρτιο του 2007 στην 4η Υγειονομική Περιφέρεια Μακεδονίας και Θράκης προτάσεις σχετικά με την αναμόρφωση του Οργανισμού του, επισημαίνοντας ότι οι τροποποιήσεις αυτές είναι αναγκαίες για την αποτελεσματικότερη λειτουργία του. Ειδικότερα, στις 21/3/2007 και στις  28/3/2007 διαβιβάστηκαν αιτιολογημένες εισηγήσεις για την αναμόρφωση και συμπλήρωση του Οργανισμού του Νοσοκομείου. Επίσης, το Γ.Ν. Κιλκίς ζητά τη σύσταση (24) νέων θέσεων ειδικευομένων ιατρών.      
Η 4η Υγειονομική Περιφέρεια Μακεδονίας και Θράκης με έγγραφά της στις 7/9/2007  και 1/6/2007 προς το Υπουργείο Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης (στη Διεύθυνση Ανάπτυξης Μονάδων Υγείας και στο Κεντρικό Συμβούλιο Υγειονομικών Περιφερειών) αντιμετωπίζει θετικά και τις δύο προτάσεις επισημαίνοντας ότι οι τροποποιήσεις που υποδεικνύονται τόσο στη διάρθρωση όσο και στη στελέχωση των Υπηρεσιών (Ιατρική, Νοσηλευτική και Διοικητική), είναι σύννομες και κρίνονται αναγκαίες για την καλύτερη λειτουργία του Νοσοκομείο. Με βάση αυτά τα δεδομένα,
Ερωτάται ο Υπουργός Υγείας & Κοινωνικής Αλληλεγγύης:                                   
Πότε θα ολοκληρωθούν οι απαραίτητες ενέργειες, τόσο για την αναμόρφωση του Οργανισμού του Γ.Ν. Κιλκίς, όσο και για τη σύσταση (24) νέων θέσεων ειδικευομένων ιατρών, με στόχο την ολοκληρωμένη και αποτελεσματικότερη λειτουργία ενός νοσοκομείου που εξυπηρετεί όχι μόνο το Νομό Κιλκίς, αλλά και ασθενείς από γειτονικούς Νομούς και ειδικότερα τους Νομούς Σερρών και Θεσσαλονίκης».

Κλειστό Γυμναστήριο
«Το κλειστό γυμναστήριο του Γυμνασίου και του Λυκείου Γουμένισσας,  παρά το γεγονός ότι έχει ολοκληρωθεί η κατασκευή του, παραμένει εκτός λειτουργίας επί τέσσερα χρόνια.
Αυτή η δυσάρεστη κατάσταση, εκτός από τη δικαιολογημένη αγανάκτηση των μαθητών, συνεπάγεται και αρκετά προβλήματα. Οι μαθητές των αθλητικών τμημάτων του Γυμνασίου μετακινούνται καθημερινά σε άλλο γυμναστήριο σε απόσταση 2 χιλιομέτρων. Παράλληλα, οι μαθητές του Γυμνασίου και Λυκείου Γουμένισσας συμμετέχουν σε όλα σχεδόν τα σχολικά πρωταθλήματα και μάλιστα με σημαντικές διακρίσεις, χωρίς ωστόσο να έχουν πρόσβαση σε υποδομές που θα εξασφάλιζαν ομαλές συνθήκες διεξαγωγής προπονήσεων και αγώνων. Με βάση αυτά τα δεδομένα,
Ερωτώνται οι Υπουργοί:
(1) Εθνικής Παιδείας & θρησκευμάτων
(2) Πολιτισμού                                  
Γιατί δεν τίθεται σε λειτουργία το κλειστό γυμναστήριο του Γυμνασίου και Λυκείου Γουμένισσας προκειμένου να στεγάσει τις πολυάριθμες αθλητικές δραστηριότητες των μαθητών του σχολείου και σε τι ενέργειες πρόκειται να προβούν ώστε να εξυπηρετηθούν οι ανάγκες των νέων του Δήμου Γουμένισσας του Ν. Κιλκίς».