Τετάρτη, 17 Ιουλίου 2024, 12:56:45 μμ
Τρίτη, 15 Ιανουαρίου 2008 13:11

Στην αναδάσωση Πεντέλης ο υφυπουργός Κ. Κιλτίδης

 Ο Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων κ. Κωνσταντίνος Κιλτίδης, στο πλαίσιο εφαρμογής του προγράμματος αναδασώσεων, συμμετείχε στην εκδήλωση αναδάσωσης του Πεντελικού όρους.
Ο κ. Κιλτίδης μαζί με τον Κύπριο επιχειρηματία κ. Στέλιο Χατζηιωάννου φύτεψαν συμβολικά από ένα δενδρύλλιο χαλέπιου πεύκης στην περιοχή του Νεκροταφείου όπου έσπευσαν από το πρωί εκπρόσωποι της Αυτοδιοίκησης, πρόσκοποι και δεκάδες πολίτες ανταποκρινόμενοι στην πρόσκληση για τη δημιουργία νέων πνευμόνων πρασίνου.
Σε δηλώσεις του ο κ. Υφυπουργός αναφέρθηκε στην κοινή  πρωτοβουλία του Υπουργείου, της Διεύθυνσης Αναδασώσεων Αττικής και  ομάδας ξένων ανταποκριτών δημοσιογράφων για την αναδάσωση της Πεντέλης, η οποία είχε την υποστήριξη των Δήμων της περιοχής, ενώ επισήμανε ως ιδιαίτερα θετικό γεγονός την αυθόρμητη εθελοντική συμμετοχή των πολιτών, που ξεπέρασε και τις πιο αισιόδοξες προβλέψεις των διοργανωτών, σημειώνοντας χαρακτηριστικά ότι αναπτύσσεται μία νέα αντίληψη που ενεργοποιεί  τους πολίτες και τους καθιστά κοινωνούς και συμμέτοχους στην υπόθεση  προστασίας του φυσικού μας πλούτου.
Ο κ. Κιλτίδης τόνισε ότι το πρόγραμμα αναδασώσεων θα συνεχιστεί απρόσκοπτα με μεγαλύτερη έμφαση στην οργανωμένη εθελοντική προσπάθεια φορέων και πολιτών και συμπλήρωσε ότι οι δασικές παρεμβάσεις θα χρηματοδοτηθούν από τον Ειδικό Φορέα Δασών. Κατά τη διάρκεια των επαφών του κ. Κιλτίδη με τον επιτετραμμένο της Βρετανικής Πρεσβείας, τον αναπληρωτή Πρέσβη των Η.Π.Α. καθώς και εκπροσώπους της ελληνοαμερικανική οργάνωση «Φύτεψε τις Ρίζες σου στην Ελλάδα» που λειτουργεί υπό την αιγίδα του Παγκόσμιου Συμβουλίου Απόδημου Ελληνισμού, συζητήθηκε η συνέχιση της κοινής προσπάθειας για την πραγματοποίηση αναδασώσεων σε όλη την επικράτεια ενώ αναδείχθηκε η ανάγκη ενός καλύτερου συντονισμού του εγχειρήματος από τη Γενική Διεύθυνση Δασών και Προστασίας του Φυσικού Περιβάλλοντος του Υπουργείου.
Να σημειωθεί ότι στην περιοχή του Πεντελικού όρους φυτεύτηκαν δύο χιλιάδες κωνοφόρα φυτά.