Σάββατο, 9 Δεκεμβρίου 2023, 6:29:11 πμ
Δευτέρα, 23 Ιανουαρίου 2023 12:30

Στην Doppler το πρώτο βραβείο παγκοσμίως στην κατηγορία «Ανελκυστήρας για Ειδική Χρήση»

Μία από τις μεγαλύτερες επιτυχίες της εξασφάλισε η Doppler, κερδίζοντας το πρώτο βραβείο παγκοσμίως στην κατηγορία Ανελκυστήρας για Ειδική Χρήση, στα βραβεία Elevator World - Project of the Year 2023, με την λύση Ανελκυστήρας Οροφής Κτιρίου.

Πρόκειται για έναν ανελκυστήρα, με την ικανότητα να βυθίζεται και να αναδύεται από την οροφή, και δημιουργήθηκε για να εξυπηρετεί τον τομέα του ελικοδρομίου του νοσοκομείου Dr. Pixley Ka-Isaka στο Kwa-Mashu  της Νότιας Αφρικής, μια καινοτομία που την είχε παρουσιάσει ο Δημοσιογραφικός Οργανισμός των ΕΙΔΗΣΕΩΝ.

 

Η καινοτομία της φετινής συμμετοχής, στον διαγωνισμό με τον μεγαλύτερο ανταγωνισμό παγκοσμίως ανάμεσα σε κολοσσούς, διαθέτει αξιοσημείωτα στοιχεία μηχανικής.

Κατά την ανάδυση ο ανελκυστήρας ευθυγραμμίζεται με τον όροφο ώστε να εξασφαλίζεται η ομαλή μεταφορά φορείων επείγουσας ανάγκης στον θάλαμο, από το ελικόπτερο στην μονάδα υγείας και αντίστροφα. Κατά την βύθιση, η οροφή του ευθυγραμμίζεται απόλυτα με την οροφή καθιστώντας τον αόρατο.

Η μεταλλική δομή του ανελκυστήρα, είναι εξοπλισμένη με αλυσίδα, η οποία κρατά σταθερούς τους οδηγούς και τα διπλά πιστόνια. Ταυτόχρονα είναι εξοπλισμένος με διπλό βαρέως χρήσης πλαίσιο. Έτσι ο ανελκυστήρας παραμένει σταθερός όταν επικρατούν ισχυροί άνεμοι στην περιοχή. Η βαφή προδιαγραφών ναυσιπλοΐας θωρακίζει τα μεταλλικά στοιχεία από την διάβρωση που προκαλούν οι έντονες καιρικές συνθήκες ενώ όλα τα ηλεκτρολογικά μέρη είναι IP-rated, τοποθετημένα σε αντίστοιχα περιβλήματα.

Οι τεχνικές προδιαγραφές αυτού του ξεχωριστού ανελκυστήρα απαιτούσαν από την Doppler να πληρούνται όλοι οι κανονισμοί περί αεροπλοΐας. Οι μηχανικοί της Doppler μελέτησαν, σχεδίασαν και παρέδωσαν ένα υπέροχο έργο αναφοράς με χαρακτήρα πρόκλησης και ειδικές απαιτήσεις. Πιστεύουμε έτσι πως συνεισφέρουμε στην βιομηχανία των εξατομικευμένων λύσεων ανύψωσης ενώ είμαστε προσηλωμένοι στον σκοπό μας να κάνουμε καλύτερη την καθημερινή ζωή των ανθρώπων.