Κυριακή, 23 Ιουνίου 2024, 3:23:27 μμ
Τετάρτη, 28 Νοεμβρίου 2007 08:34

Στην «φάκα» της Αστυνομίας οι γιαλαντζί αστυνομικοί

Μια μεγάλη επιτυχία προσέθεσε στο ενεργητικό της η Ασφάλεια Κιλκίς με την εξάρθρωση της σπείρας εννέα ατόμων για τα οποία, σύμφωνα με την Αστυνομία, προέκυψαν σοβαρά στοιχεία ότι οργάνωσαν στις 3 Απριλίου τη ληστεία ενός εμπόρου – εισαγωγέα χρυσού και την κλοπή χρυσού αξίας 1.000.000 ευρώ και μετρητών 11.000 ευρώ από την τσάντα της γυναίκας του εμπόρου .

Ο ανακριτής του Κιλκίς εξέδωσε με βάση τις έρευνες της Ασφάλειας εντάλματα σύλληψης εννέα ατόμων και ήδη έξι από αυτά βρίσκονται σα κρατητήρια αναμένοντας την ετυμηγορία του εισαγγελέα και τις πιθανές διώξεις που θα ασκηθούν σε βάρος τους.
Για το θέμα της ληστείας η ΠΡΩΙΝΗ έγραψε κατ’ αποκλειστικότητα, καθώς τότε η Αστυνομία δεν εξέδωσε επίσημη ανακοίνωση, στις 4 Απριλίου, μια ημέρα μετά τη ληστεία που συνέβη στο δρόμο Πολυκάστρου – Κιλκίς, μετά τη στροφή της Νέας Καβάλας και πριν τα λατομεία της περιοχής.
Ο έμπορος είχε επισκεφθεί στο Πολύκαστρο χρυσοχόο της πόλης – είναι  μεταξύ των συλληφθέντων- για να πουλήσει χρυσό. Καθώς αποχωρούσε και στο σημείο που προαναφέραμε τον σταμάτησε Ι.Χ. αυτοκίνητο με φάρο αστυνομίας στην οροφή. Ήταν βράδυ (10.30 μ.μ.) και οι ληστές προσποιούμενοι τους αστυνομικούς  ακινητοποίησαν το αυτοκίνητο. Τον χτύπησαν με γροθιά και έκλεψαν από το πορτ μπαγκάζ το χρυσάφι   και τα μετρητά από την τσάντα της συζύγου.
Η Αστυνομία τότε παρά το ανθρωποκυνηγητό που εξαπέλυσε δεν κατάφερε να τους εντοπίσει καθώς οι δράστες εξαφανίστηκαν στη νύχτα, αλλά η πολύμηνη έρευνα και η αξιοποίηση των στοιχείων της δικογραφίας από την ειδική ομάδα που σχηματίστηκε στην Ασφάλεια Κιλκίς απέφερε ύστερα από εννέα μήνες αποτελέσματα.
Να σημειωθεί ότι η έρευνα συνεχίζεται για τον εντοπισμό πιθανών άλλων συμμέτοχων στο κύκλωμα. Σημειώνεται ότι από τους έξι συλληφθέντες μόνο ο ένας είναι κάτοικος του νομού, αν και όλοι οι άλλοι γνώριζαν πρόσωπα και πράγματα καθώς είχαν ιδιαίτερη σχέση με τα καζίνα των βόρειων γειτόνων μας.
Σε έρευνα στο σπίτι ενός εκ των συλληφθέντων βρέθηκαν μια στολή αστυνομικού, ένα κινητό, διάφορα χρυσαφικά κ.α.