Κυριακή, 21 Ιουλίου 2024, 5:10:37 μμ
Τρίτη, 06 Ιουλίου 2010 15:21

Στην Ιρλανδία ξενόγλωσσοι καθηγητές του νομού Κιλκίς

kathigites_agglikon


Με τις καλύτερες εντυπώσεις επέστρεψαν από το εκπαιδευτικό τους ταξίδι στην Ιρλανδία τα 20 μέλη του «Συλλόγου Ιδιοκτητών Κέντρων Ξένων Γλωσσών» PALSO ν. Κιλκίς που συμμετείχαν στο εκπαιδευτικό σεμινάριο διάρκειας 1 εβδομάδας με τίτλο «Προσανατολισμένη Εκμάθηση Γλωσσών – η Αγγλική Ορολογία του Τουρισμού». Το σχέδιο χρηματοδοτήθηκε από το ΙΚΥ στο πλαίσιο του προγράμματος LEONARDO DA VINCI – Κινητικότητα και υλοποιήθηκε από την ΕΠΙΜΟΡΦΩΤΙΚΗ ΚΙΛΚΙΣ ΕΠΕ σε συνεργασία με το Σύλλογο PALSO.
Ο στόχος του project ήταν διπλός. Αφενός να καταρτίσει τους συμμετέχοντες στις σύγχρονες μεθόδους διδασκαλίας της «Αγγλικής για Ειδικούς Σκοπούς» (English for Special Purposes) και αφετέρου και εξίσου σημαντικό, να τους γνωρίσει τον πολιτισμό, την ιστορία και την καθημερινότητα των Ιρλανδών.
Ο πρώτος στόχος επετεύχθει χάρη στην εύστοχη επιλογή του φορέα υποδοχής, το Waterford Institute of Technology, ενός τεχνολογικού ινστιτούτου με πολύ καλή οργάνωση, άρτια επάνδρωση και υπέροχες εγκαταστάσεις. Το καθηγητικό προσωπικό που διατέθηκε για την εκπαίδευση των συμμετεχόντων ήταν πολύ καλά προετοιμασμένο, ενώ δόθηκε κάθε δυνατότητα υλικοτεχνικής υποστήριξης της διδασκαλίας.
Από την άλλη, η πολιτιστική και η ανθρώπινη προσέγγιση πραγματοποιήθηκαν μέσα από επισκέψεις σε πόλεις και χώρους πολιτιστικού και ιστορικού ενδιαφέροντος, παρακολούθηση τοπικών δρώμενων και εκδηλώσεων και την καθημερινή συναναστροφή με τον κόσμο.
Τέλος, νοιώθουμε την ανάγκη να αναφερθούμε στην υπεύθυνη από την Ιρλανδική πλευρά, την κα Helena Walsh-Kiely, που οργάνωσε άψογα την ανταλλαγή, διέθεσε χρόνο, γνώσεις, ικανότητες αλλά και συναισθήματα, ώστε οι συμμετέχοντες να νοιώσουν «σαν στο σπίτι τους» και το κατάφερε.
Μετά από αυτή την εμπειρία, τόσο η Επιμορφωτική Κιλκίς ΕΠΕ όσο και ο Σύλλογος PALSO Ν. Κιλκίς απέκτησαν έναν αξιόπιστο και με διεθνή αναγνώριση συνεργάτη και συμφώνησαν να συνεχίσουν και να διευρύνουν τη συνεργασία τους στο μέλλον.