Σάββατο, 18 Μαΐου 2024, 7:06:01 μμ
Πέμπτη, 25 Οκτωβρίου 2007 13:51

Στο Κιλκισιώτικο Αντάμωμα τιμήθηκε ο Δήμαρχος Κιλκίς

Με μεγάλη επιτυχία, ξεπερνώντας κάθε προσδοκία, πραγματοποιήθηκε   το 6ο « Κιλκισιώτικο αντάμωμα» που οργάνωσε ο Σύλλογος μας την Κυριακή 21 Οκτωβρίου 2007 στην θεατρική αίθουσα «Μελίνα Μερκούρη» του δήμου Αγίου Δημητρίου.

Σε μια εκδήλωση τιμής προς τον δήμο Κιλκίς και τον δήμαρχο της Τάκη Τερζίδη, παραβρέθηκαν πολλοί κιλκισιώτες και φίλοι του Συλλόγου που ζουν και εργάζονται στο λεκανοπέδιο Αττικής, ακόμα τίμησαν με την παρουσία τους ο κ. Σπίγγος Χρήστος, Αντιδήμαρχος  πολιτισμού του δήμου Κιλκίς, ο κ. Μετικαρίδης Θέοδωρος, διευθυντής του πολιτικού γραφείου του βουλευτή του Νομού μας και Υφυπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων  Κ. Κιλτίδη, η κα. Μ. Τσιτουρίδου, σύζυγος του βουλευτή του νομού μας και πρώην Υπουργού Σ. Τσιτουρίδου, ο κ. Β. Χειμωνίδης, πρόεδρος των super market «Γαλαξίας» και του ραδιοτηλεοπτικού σταθμού «Star» κεντρικής Ελλάδος, ο κ. Αθανασιάδης Ιωάννης Πρόεδρος της Παμμακεδονικής Συνομοσπονδίας, η κ. Ν. Σαμαρά πρόεδρος των Παιώνων Αθήνας, ο κ. Γ. Πρόλιος Πρόεδρος του Συλλόγου Χαλκιδικιωτών Αθήνας, ο κ. Καλεντερίδης Σάββας Γραμματέας της Ευξείνου Λέσχης Αθηνών, ο κ. Μασμανίδης Ιορδάνης Πρόεδρος της ΠΕΑΕΑ Αργυρούπολης, οι συμπατριώτες μας: κ. Χρ. Σαμουηλίδης λαογράφος, ποιητής και συγγραφέας, η κ. Βούλα Ηλιάδου, συγγραφέας, ο κ.  Αθανασιάδης Δ. και η σύζυγος του ιατροί.
Μηνύματα στην εκδήλωση έστειλαν ο βουλευτής του νομού μας και Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Κ. Κιλτίδης, ο πρώην Υπουργός και βουλευτής του Νομού μας Γ. Φλωρίδης, ο δήμαρχος Χέρσου Χρ. Ανθρακίδης, η δήμαρχος Αξιούπολης Σόνια Συμεωνίδου και ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Κιλκίς  Π. Τονικίδης.  
Στην κατάμεστη θεατρική αίθουσα  "Μελίνα Μερκούρη" από συμπατριώτες και φίλους και μέσα σε μία ζεστή κιλκισιώτικη ατμόσφαιρα την εκδήλωση, που παρουσίασε με τον δικό του μοναδικό τρόπο ο ηθοποιός και δημοσιογράφος Κώστας Χατζούδης, άνοιξε ο πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου Βασίλης Κωνσταντινίδης, ο οποίος στην σύντομη παρέμβαση του αναφέρθηκε στο θεσμό του Κιλκισιώτικου Ανταμώνατος, στο δήμο και τον δήμαρχο Κιλκίς Τάκη Τερζίδη. Αναλυτικά είπε:
Κλείνοντας κάλεσε τον Αντιδήμαρχο πολιτισμού του δήμου Κιλκίς και παρέδωσε το τιμητικό έπαθλο.
Παίρνοντας  τον λόγο ο κ. Χρ. Σπίγγος ευχαρίστησε τον Διοικητικό Συμβούλιο για την τιμητική εκδήλωση για τον δήμο Κιλκίς και αναφέρθηκε με πολύ θερμά λόγια για το Κιλκίς του παρελθόντος και το σημερινό Κιλκίς. Θύμισε στους Κιλκισιώτες της Αθήνας μέρες του Κιλκίς.
Η εκδήλωση πλαισιώθηκε από την εμφάνιση της έξοχής βυζαντινής ορχήστρας και χορωδίας του Γ. Κακουλίδη που κράτησε καθηλωμένο το κοινό στις θέσεις του με ποντιακά, θρακιώτικα και μικρασιάτικα τραγούδια και απόσπασε τα καλύτερα σχόλια.
Η συνέχεια ήταν το ίδιο όμορφη. Ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος  της Αναπτυξιακής Κιλκίς Α.Ε. Π. Πασαλίδης μας ξενάγησε στο δήμο Κιλκίς προβάλλοντας με εικόνα όλα τα αξιοθέατα και εξηγώντας ταυτόχρονα το κάθε θέμα αναλυτικά, δίνοντας πολλές πληροφορίες για το Κιλκίς του σήμερα και ξυπνώντας τις μνήμες μας από το Κιλκίς του χθές.
Στην σκηνή τον διαδέχθηκε το χορευτικό συγκρότημα «Μαύρη Θάλασσα», με τους θαυμάσιους ποντιακούς χορούς ενθουσίασε το κοινό και χειροκροτήθηκε θερμά.
Στην συνέχεια το Διοικητικό Συμβούλιο παρέθεσε γεύμα με παραδοσιακές τροφές και ποτά , προσφορά  των πολυκαταστημάτων «Γαλαξίας¨, του αντιπροσώπου της  «Φάρμας Κουκάκη» στην Αθήνα, Ι. Βασιλόπουλου, γλυκά από το εργαστήρι ζαχαροπλαστικής του Κ. Λαζαρίδη και ψητά από το ψητοπωλείο της Ελευθερίας Σισμανίδου, μέλος του Συλλόγου μας.
Προϊόντα τους προσέφεραν και οι εταιρίες «Φέτα Βαλμάς Χαλκιδικής» και  ο επιχειρηματίας κ. Φίλιππας Κυριακού.
Ενώ πλούσια ήταν και τα εδέσματα που ετοίμασαν μέλη του συλλόγου μας.
Η πουρμά της Μυροφόρας, τα Πιροσκοί της Σιμέλας, ο χαλβάς της Ευγενίας, η κρεατόπιτα της Σουλτανίας, οι πίτες της Ελένης  και η μηλόπιτα της Έφης.
Τέλος οι εκατοντάδες προσκεκλημένοι είχαν την ευκαιρία να γευτούν εδέσματα που ετοίμασαν μέλη του Συλλόγου και προσφορές παραδοσιακών προϊόντων από επιχειρήσεις που σχετίζονται από τον Νομό μας και από την γύρο περιοχή.    
Η συνέχεια ήταν πρωτόγνωρη, Κιλκισιώτες όλων των ηλικιών δημιούργησαν μικρές ομάδες, παρέα με τα μέλη του Δ.Σ., συζητούσαν για το Κιλκίς φρεσκάροντας την μνήμη τους με τις θύμισες από την πατρίδα, αναπτύσσοντας παράλληλα και τις σκέψεις τους για τον σύλλογο μας, απολαμβάνοντας παράλληλα τα πλούσια και γευστικά εδέσματα.
Το κέφι και η χαρά κυριάρχησαν στην εκδήλωση που έκλεισε με επιτυχία αργά το μεσημέρι.
Όλοι οι Κιλκισιώτες αντάλλαξαν ευχές για τα Χριστούγεννα και το νέο έτος και έδωσαν ραντεβού για τις επόμενες εκδηλώσεις, της κοπής της Βασιλόπιτας και τον ετήσιο χορό.