Κυριακή, 21 Ιουλίου 2024, 5:08:14 μμ
Δευτέρα, 28 Ιανουαρίου 2008 06:45

Στον «αέρα» η μελέτη για τη λίμνη Δοϊράνη

 Αποκαλυπτικός ήταν ο υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Κώστας Κιλτίδης για τη μελέτη που αφορά τη σωτηρία της λίμνης Δοϊράνης, στην ενημέρωση που έκανε για το θέμα αυτό στο δημοτικό συμβούλιο Δοϊράνης.
Ο κ. Κιλτίδης αποκάλυψε, πως επέστρεψε τη μελέτη πίσω και ζήτησε από το μελετητικό γραφείο που την ανέλαβε να την ξαναδεί, με νέα και επικυρωμένα στοιχεία.
Υπενθυμίζουμε πως η μελέτη αυτή έχει ανατεθεί από το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης με το ποσό των 450.000 ευρώ (153,3 εκατομμύρια δραχμές), «ποσό αστρονομικό για μια τέτοια εργασία», όπως ανέφερε ο κ. Κιλτίδης.
Ο υφυπουργός αποκάλυψε πως τα στοιχεία και δεδομένα των μετρήσεων που χρησιμοποίησαν οι μελετητές έφθαναν μόλις μέχρι το 2000!
«Ουσιαστικά χρησιμοποίησαν στοιχεία παλαιότερων ερευνών του ΙΓΜΕ και του ΕΚΒΥ», ανέφερε ο υφυπουργός.
 Ο κ. Κιλτίδης έδωσε προθεσμία στο μελετητικό γραφείο μέχρι τέλη Φεβρουαρίου για να παραδώσει εκ νέου τη μελέτη, επικαιροποιημένη και στοχευμένη στη λύση από τη διευθέτηση των νερών του Μπέλλες και όχι σε μέτρα που απαιτούν συνεργασία με το κρατίδιο των Σκοπίων, που μπορούν να καθυστερήσουν για πολιτικούς ή άλλους λόγους.