Πέμπτη, 30 Μαΐου 2024, 3:50:21 μμ
Πέμπτη, 06 Μαρτίου 2008 11:30

STOP του Δήμου Κιλκίς στην παραχώρηση οικοπέδων

Είναι η τρίτη φορά που το Δημοτικό Συμβούλιο Κιλκίς αρνείται να γνωμοδοτήσει θετικά στην παραχώρηση βιοτεχνικών οικοπέδων γύρω από το ΤΕΙ Κιλκίς, αλλά είναι αμφίβολο αν η άρνησή της αυτή θα σταματήσει την «φάμπρικα» παραχωρήσεων που ξεκίνησε πριν από καιρό από τη Νομαρχία.
Το Δημοτικό Συμβούλιο αρνήθηκε να συναινέσει  διότι ο χώρος προορίζεται για εκπαιδευτικές δράσεις - χρήσεις και είναι απορίας άξιον πως σε μια πόλη που δεν έχει χώρους να ανεγείρει σχολεία, παραχωρούνται οικόπεδα για βιοτεχνίες δίπλα στο ΤΕΙ.


Ανάθεση της μελέτης
Το ελκυστικό πρόσωπο του κέντρου της πόλης του Κιλκίς με την ενοποίηση του Πάρκου και του Κήπου - σχετικό ρεπορτάζ δημοσιεύσαμε πρόσφατα- μπαίνει σε φάση υλοποίησης μετά την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Κιλκίς να αναθέσει την σύνταξη της οριστικής μελέτης στο αρχιτεκτονικό γραφείο που βραβεύτηκε με το πρώτο βραβείο στο σχετικό διαγωνισμό του δήμου.
Η απόφαση ελήφθη στην τελευταία συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, όπου πέραν των θεμάτων ρουτίνας (καθαρισμός παλιών σκουπιδότοπων, φυτεύσεις σε πάρκα και πλατείες, συντήρηση ασφαλτοστρωμένων δρόμων, παραλαβή έργων κ.ο.κ.) το Δ.Σ. ενέκρινε την αποδοχή πιστώσεων πέραν των 550.000 ευρώ για εκτέλεση έργων του ΘΗΣΕΑ.
Στην προ ημερησίας διάταξης συζήτηση, ο Δήμαρχος Δ. Τερζίδης, διασαφήνισε τη θέση του δήμου επί του θέματος που εγέρθηκε ως προς την απένταξη του έργου  του κέντρου επιχειρηματικότητας στο Κιλκίς. Οι θέσεις του κ. Τερζίδη καταγράφονται σε σχετική ανακοίνωση που εξέδωσε ο δήμος.
Κατά τα άλλα στη συνεδρίαση υπό την προεδρία του προέδρου του σώματος Δ. Φωτιάδη:
- προκηρύχτηκαν για τις 30 Μαρτίου οι εκλογές για ανάδειξη δ..σ. στο Δημοτικό Συμβούλιο Νέων
- εγκρίθηκε η αγορά 20 μετοχών της ΑΝΚΙ κ.α.