Δευτέρα, 1 Ιουνίου 2020, 12:49:31 πμ
Πέμπτη, 21 Μαϊος 2020 14:27

Στους δρόμους βγήκαν οι νοσηλευτές του Κιλκίς

Συντάκτης:

Στους δρόμους του Κιλκίς και του αγώνα βγήκαν οι νοσηλευτές του νοσοκομείου Κιλκίς το μεσημέρι της Πέμπτης 21 Μαΐου, διεκδικώντας μαζί με την Ομοσπονδία τους να μην γίνουν ξεχωριστοί κλάδοι νοσηλευτών, όπως σχεδιάζει η κυβέρνηση.

 

Το Σωματείο Εργαζομένων του Νοσοκομείου Κιλκίς συμμετείχε στην Πανελλαδική Στάση Εργασίας και στις 12 το μεσημέρι τα μέλη του συγκεντρώθηκαν έξω από το γραφείο του Διοικητή του Νοσοκομείου για να διαμαρτυρηθούν.

Αμέσως μετά ακολούθησε πορεία από το νοσοκομείο και μέσω της 21ης Ιουνίου μέχρι τα γραφεία των βουλευτών, φωνάζοντας συνθήματα, όπου και παρέδωσαν το υπόμνημά τους στους συνεργάτες των βουλευτών, Ειρήνης Αγαθοπούλου, Γιώργου Φραγγίδη και του υφυπουργού Γιώργου Γεωργαντά.

 

Στο υπόμνημά τους οι νοσηλευτές επισημαίνουν:

«Το Υπουργείο Υγείας προωθεί διάταξη με Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου σύστασης δύο κλάδων Νοσηλευτικού Προσωπικού. Ο ένας κλάδος θα περιλαμβάνει τους ΠΕ και ΤΕ Νοσηλευτές και ο δεύτερος κλάδος τους ΔΕ βοηθούς Νοσηλευτές.

Το Υπουργείο Υγείας δεν μπήκε στον κόπο να καλέσει την ΠΟΕΔΗΝ για να συζητήσει τη διαχρονική θέση της που είναι ενιαίος κλάδος Νοσηλευτικού Προσωπικού ΠΕ-ΤΕ-ΔΕ με έκδοση Υπουργικών Αποφάσεων που θα προβλέπουν διακριτό καθηκοντολόγιο και κατοχύρωση των επαγγελματικών δικαιωμάτων της κάθε κατηγορίας.

Η ΠΟΕΔΗΝ δεν επιδιώκει να καταργήσει τις εκπαιδευτικές βαθμίδες στο Νοσηλευτικό Προσωπικό. Πρέπει όμως η Κυβέρνηση να αναγνωρίσει έμπρακτα με τη σύσταση ενιαίου κλάδου, την τεράστια προσπάθεια που γίνεται από το λιγοστό Νοσηλευτικό προσωπικό σε συνθήκες εργασιακής εξουθένωσης και με αλλότρια καθήκοντα να προσφέρουν ποιοτικές υπηρεσίες υγείας.

Πολλές βάρδιες Νοσοκομείων αποτελούνται μόνο από ΔΕ βοηθούς Νοσηλευτές. Κάνουν όλες τις Νοσηλευτικές πράξεις για να μη θέσουν σε κίνδυνο τους ασθενείς.

Η ψήφιση των ξεχωριστών κλάδων θα διαταράξει τη λειτουργία των Νοσοκομείων εμφανίζοντας έντονα προβλήματα στις σχέσεις μεταξύ των συναδέλφων Νοσηλευτών και βοηθών Νοσηλευτών.

Η Κυβέρνηση έχει τη δυνατότητα να οριοθετήσει σαφώς τα καθήκοντα και τα επαγγελματικά δικαιώματα μέσα στον ενιαίο κλάδο.

Καλούμε το Υπουργείο Υγείας να μην προχωρήσει την εν λόγω διάταξη που θα διχάσει το Νοσηλευτικό Προσωπικό χωρίς κανένα ουσιαστικό λόγο.

Οι ξεχωριστοί κλάδοι θα είναι κορύφωση της αδικίας.

Όχι στον διαχωρισμό του Νοσηλευτικού Προσωπικού σε κλάδους.

Όχι στον διχασμό και την διαίρεσή του.

Τα χειροκροτήματα και οι ευχαριστίες τελείωσαν. Ήρθε η ώρα για την υλοποίηση των δεσμεύσεων».

Πολυμέσα