Παρασκευή, 21 Ιουνίου 2024, 5:56:50 μμ
Παρασκευή, 17 Μαϊος 2024 10:46

Συγκέντρωση πολιτών και φορέων στο Κιλκίς: Λευτεριά στην Παλαιστίνη

Με κεντρικά συνθήματα «Λευτεριά στην Παλαιστίνη. Να σταματήσει τώρα η Γενοκτονία» και «Αλληλεγγύη στο Λαό της Παλαιστίνης» πραγματοποιήθηκε συγκέντρωση στην πλατεία Ειρήνης του Κιλκίς, το απόγευμα της Πέμπτης 16 Μαΐου 2024. Την πρωτοβουλία της κινητοποίησης είχαν Πολίτες Κιλκίς για την Παλαιστίνη, Σύλλογοι και Φορείς του ν. Κιλκίς.

 

Την κεντρική ομιλία στην εκδήλωση έκανε η φιλόλογος Ελένη Λιαρετίδου, ενώ ακολούθησαν χαιρετισμοί από εκπροσώπους φορέων, απαγγέλθηκαν ποιήματα από μαθητές και ακούστηκαν τραγούδια για την ειρήνη και τη λευτεριά. Στη συγκέντρωση διαβάστηκε και φιλειρηνικό μήνυμα του Μητροπολίτη Πολυανής και Κιλκισίου κ. Βαρθολομαίου.

Μετά από επτά μήνες θανάτου και ολέθρου σε έναν πόλεμο αντιποίνων με χιλιάδες νεκρούς (αμάχους, γυναίκες και παιδιά) και χιλιάδες άστεγους και εκτοπισμένους, στα όρια λοιμού και επιδημιών, οι διοργανωτές βροντοφώναξαν: ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ! Και απαίτησαν: Άμεση κατάπαυση του πυρός. Αποχώρηση των Ισραηλινών στρατευμάτων κατοχής από τη Γάζα. Απεμπλοκή της Ελλάδας από την αιματοχυσία. Ανεξάρτητο Παλαιστινιακό κράτος.

Πολυμέσα