Τρίτη, 23 Ιουλίου 2024, 2:22:09 πμ
Τρίτη, 04 Σεπτεμβρίου 2007 09:53

Συλλαλητήριο ΑΔΕΔΥ Κιλκίς

Το Νομαρχιακό Τμήμα της ΑΔΕΔΥ καλεί όλους τους πολίτες του νομού Κιλκίς, εργαζόμενους, άνεργους, συνταξιούχους, νέους και νέες, στο Πανεργατικό Συλλαλητήριο, το Σάββατο ο Σεπτεμβρίου στη Θεσσαλονίκη, ώρα 6.00 μ.μ. άγαλμα Βενιζέλου.

“Οι εργαζόμενοι παρά τις σημερινές συγκυρίες, εκλογές, πυρκαγιές που πλήττουν τη χώρα, είναι αναγκασμένοι να διαδηλώσουν και να αντιδράσουν απέναντι στην ασκούμενη επί χρόνια νεοφιλελεύθερη πολιτική, διότι έχουν εξαντλήσει όλα τα ανθρώπινα όρια ανοχής και αντοχής”, αναφέρει το Ν.Τ. ΑΔΕΔΥ.
“Η ΑΔΕΔΥ κρίνει αναγκαίο να τονίσει, να διεκδικήσει, να υπενθυμίσει, ότι η συστηματική και αποτελεσματική αντιμετώπιση, λύση, υπέρβαση των συστηματικών πραγματικοτήτων ανέχειας των εργαζομένων και συνταξιούχων, σημαίνει και προϋποθέτει όλα όσα διεκδικούμε και για τα οποία διαδηλώνουμε.
1. αμοιβή να στηρίζεται στο βασικό μισθό και όχι στα επιδόματα. Διεκδικούμε νέο μισθολόγιο 1250 ευρώ βασικό μισθό.
2. Δίκαιη διαμόρφωση του φορολογικού συστήματος με αφορολόγητο στα 15.000 ευρώ και τιμαριθμοποίηση της φορολογικής κλίμακας.
3. Προστασία και αναβάθμιση των Δημοσίων Υπηρεσιών.
4. Ενίσχυση της Δημόσιας Υγείας, Παιδείας και Περιβάλλοντος.
5. Ενίσχυση του Δημόσιου-Κοινωνικού  Ασφαλιστικού Συστήματος με αύξηση των πόρων για τα ασφαλιστικά ταμεία. Άμεση προστασία και κατοχύρωση: 35 χρόνια εργάσιμου βίου, να οδηγεί σε Σύνταξη στο 80% του μισθού.
6. Επιστροφή όλων των χρημάτων σε όλα τα ταμεία.
7. Τακτοποίηση όλων των συμβασιούχων σύμφωνα με την πρόταση νόμου της ΑΔΕΔΥ και της ΓΣΕΕ.
8. Ανάπτυξη που θα δημιουργεί νέες σταθερές θέσεις εργασίας και θα αντιμετωπίζει πραγματικά το πρόβλημα της ανεργίας.
9. Πάταξη της Ακρίβεας και του Πληθωρισμού.
10. Αναδιανομή του παραγόμενου πλούτου για να εξασφαλισθεί ένα αξιοπρεπές και ανθρώπινο επίπεδο ευημερίας για όλο τον ελληνικό λαό.
Η ΑΔΕΔΥ καλεί όλες τις πολιτικές δυνάμεις σε πρόταση και δέσμευση για πολιτική με ουσιαστικό περιεχόμενο στα θεμελιώδη, με πραγματικές λύσεις”.