Πέμπτη, 25 Ιουλίου 2024, 9:46:19 μμ
Κυριακή, 12 Δεκεμβρίου 2010 18:55

Συλλαλητήριο της ΑΔΕΔΥ την Τετάρτη στο Κιλκίς

adedy


Το Νομαρχιακό Τμήμα της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. - Ν. Κιλκίς, και τα Α/θμια Σωματεία του Δημόσιου Τομέα, Ν.Π.Δ.Δ.  και Ο.Τ.Α., στα πλαίσια της 24/ωρης πανελλαδικής πανεργατικής απεργίας της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. και της Γ.Σ.Ε.Ε., καλούν τους εργαζόμενους του νομού Κιλκίς, να συμμετάσχουν στην απεργία και στην απεργιακή συγκέντρωση την Τετάρτη 15 Δεκεμβρίου 2010 στις 10:30 π.μ. στο Εργατικό Κέντρο Κιλκίς.
Η Κυβέρνηση σε συνεργασία με το ΔΝΤ και την Ε.Ε. με πρόσχημα τα δημοσιονομικά προβλήματα, για τα οποία δεν έχουν καμιά ευθύνη οι εργαζόμενοι και με οδηγό το βάρβαρο μνημόνιο, κλιμακώνουν τα ακραία νεοφιλελεύθερα μέτρα, με στόχο να μην αφήσουν τίποτα όρθιο, να κατεδαφίσουν κάθε δικαίωμα των εργαζομένων και να καταργήσουν ιστορικές κατακτήσεις της ελληνικής κοινωνίας.
Το ΔΙΑΒΟΗΤΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ  περιλαμβάνει νέα επώδυνα μέτρα σε βάρος των εργαζομένων και της κοινωνίας για το 2011 και το 2012: Παραπέρα μείωση εισοδημάτων για μείωση του Μισθολογικού κόστους, νέα φορολογικά βάρη, ξεπούλημα Δημοσίων Επιχειρήσεων και Υπηρεσιών, συγχωνεύσεις Yπηρεσιών και καταργήσεις θέσεων, απολύσεις στο στενό και ευρύτερο δημόσιο τομέα, κατάργηση Συλλογικών Συμβάσεων, διάλυση εργασιακών σχέσεων, υποβάθμιση κοινωνικών δικαιωμάτων,   κατάργηση κοινωνικών παροχών, εμπορευματοποίηση της παιδείας και της υγείας, αύξηση της ανεργίας σε τρομακτικά επίπεδα, αυξήσεις στα τιμολόγια ηλεκτρισμού, επικοινωνιών, συγκοινωνιών, καύσιμα, τρόφιμα.
Ο πληθωρισμός ήδη έχει εκτιναχθεί στα ύψη και έχει μειώσει ακόμα περισσότερο την αγοραστική αξία των μισθών.
Όλα αυτά δημιουργούν ένα εφιαλτικό τοπίο για ολόκληρη την ελληνική κοινωνία. Και το χειρότερο είναι ότι οδηγούν τους νέους, να ακολουθήσουν το δρόμο της προηγούμενης γεννιάς της δεκαετίας του ΄60, το δρόμο της μετανάστευσης.                                                                                                                              
Σήμερα μετά τους εργαζόμενους του Δημοσίου , ήρθε η ώρα των εργαζομένων του ιδιωτικού τομέα. Η αποσάθρωση των συλλογικών συμβάσεων παρά την συνταγματική πρόβλεψη Ν. 1876/90, δείχνει ξεκάθαρα ότι οι αποφάσεις της Τρόικας είναι υπεράνω του Συντάγματος.  
Την ίδια όμως στιγμή ικανοποιεί τα αιτήματα των εργοδοτών και των τραπεζιτών, αυτών δηλαδή που αύξησαν τα υπερκέρδη τους και ευθύνονται για την κρίση, και δίνει νέα προνόμια στις τράπεζες και τις επιχειρήσεις.  
Στα πλαίσια αυτά είναι φανερό ότι και οι «θεσμικές αλλαγές» για τις οποίες έχει δεσμευτεί η Κυβέρνηση, μέσα από το βάρβαρο μνημόνιο, θα χρησιμοποιηθούν για τη νέα περικοπή δικαιωμάτων.   Το << ΜΙΣΘΟΛΟΓΙΟ >>  θα προωθηθεί, θα είναι <<  ΝΕΟ >>,  όχι όμως << ΕΝΙΑΙΟ >>, όπως θέλουμε οι εργαζόμενοι, για να αναβαθμίσει μισθούς και συντάξεις και να αποκαταστήσει τις αδικίες μεταξύ διαφόρων κλάδων του Δημοσίου, αλλά θα γίνει για την περαιτέρω αφαίρεση του εισοδήματος όλων των υπαλλήλων, τη νέα μείωση των συντάξεων.
Η κατά 2,5 δις ευρώ περικοπή των πόρων για τους μισθούς και τις συντάξεις, που προβλέπεται στο μνημόνιο, και στον προϋπολογισμό που κατατέθηκε στη Βουλή, αποκαλύπτει πλήρως τους στόχους της Κυβέρνησης και κανένας δεν μπορεί να τρέφει αυταπάτες για το περιεχόμενο του «νέου μισθολογίου».
Επόμενος στόχος είναι οι επικουρικές συντάξεις. Η Κυβέρνηση αρνείται να επιχορηγήσει τα Ταμεία, που εξαιτίας της καταλήστευσης  των αποθεματικών τους από το κράτος, του παγώματος των προσλήψεων και των ελαστικών εργασιακών σχέσεων, έχουν οδηγηθεί σε αδιέξοδο και τα οδηγεί στη διάλυση και την κατάργηση. Με το πρόσχημα ότι, << μετά από αναλογιστικές μελέτες >>, δεν θα αντέχουν τα επικουρικά ταμεία, θα υπάρξουν οδυνηρές περικοπές και όπως προϊδεάζει η κυβέρνηση << αν δεν έχουν χρήματα τα Ταμεία δεν θα πληρώσουν >>. Δεν μας απαντά όμως ακόμα η Κυβέρνηση << Πού πήγαν τα λεφτά; >>, εκτός εάν ο Πρωθυπουργός ακόμα συνεχίζει να τα ψάχνει και δεν κατόρθωσε να τα βρεί.
Απέναντι σε αυτή τη βαρβαρότητα και την εξαθλίωση που μας οδηγεί η Κυβέρνηση, ο μόνος δρόμος για όλους μας είναι ο μονόδρομος της ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ, ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ, ΤΗΣ ΑΠΕΡΓΙΑΣ, ΤΗΣ ΔΙΑΔΗΛΩΣΗΣ