Τρίτη, 16 Ιουλίου 2024, 6:25:17 μμ
Σάββατο, 27 Απριλίου 2024 21:04

Σύλληψη δυο ατόμων στο Τελωνείο Δοϊράνης με 600 πλαστά έγγραφα ταυτοτήτων και αδειών διαμονής

Δύο αλλοδαποί άνδρες συνελήφθησαν χθες το μεσημέρι στο Κιλκίς, κατέχοντας 599 πλαστά κενά έγγραφα αδειών διαμονής, οδήγησης και ταυτοτήτων, για πλαστογραφία.

Οι συλληφθέντες επέβαιναν σε όχημα και επεδίωξαν να μπουν στη χώρα από τη Βόρεια Μακεδονία μέσω του συνοριακού σταθμού της Δοϊράνης. Πρόκειται για δύο άνδρες ηλικίας 26 και 43 ετών.

 

Τα είχαν κρυμμένα στη φόρδα του μπουφάν

Σε έλεγχο που έγινε από αστυνομικούς του τμήματος διαβατηριακού ελέγχου βρέθηκαν καλά κρυμμένα μέσα στη φόδρα του μπουφάν του ενός άνδρα συνολικά 440 κενά έγγραφα για να χρησιμοποιηθούν ως πλαστές ταυτότητες, άδειες διαμονής, κ.α. διαφόρων ευρωπαϊκών χωρών, τα οποία και κατασχέθηκαν.

Στη συνέχεια, σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε στο όχημα από αστυνομικούς του τμήματος Ασφάλειας Κιλκίς, βρέθηκαν καλά κρυμμένα στον χώρο αποσκευών του οχήματος ακόμα 159 κενά έγγραφα (ταυτότητες, άδειες οδήγησης κ.α.), διαφόρων ευρωπαϊκών χωρών, τα οποία επίσης κατασχέθηκαν.

Τα κατασχεμένα έγγραφα θα σταλούν στην υποδιεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών Β. Ελλάδας για την περαιτέρω εργαστηριακή διερεύνηση τους.

Οι συλληφθέντες, με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος τους, οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Κιλκίς.