Πέμπτη, 30 Μαΐου 2024, 12:05:05 πμ
Τετάρτη, 19 Μαρτίου 2008 09:48

Σύλληψη και τετράωρη κράτηση του αντιδημάρχου Φ. Ρωμανίδη

Σάλο προκάλεσε στο νομό η σύλληψη του αντιδημάρχου Κιλκίς Φαίδωνα Ρωμανίδη, του προϊσταμένου της ΔΕΗ Κιλκίς Σπ. Γαβρά  και του προϊσταμένου τεχνικών υπηρεσιών του δήμου Γ. Χανοζίδη ύστερα από ένταλμα σύλληψης που εξέδωσε η εισαγγελέας Κιλκίς κ. Ειρήνη Χρυσογιάννη, προχθές, Δευτέρα 17 Μαρτίου.

Οι τρεις κρατήθηκαν επί τέσσερις ώρες στην Αστυνομία Κιλκίς και αφέθηκαν ελεύθεροι μόνον όταν ο διευθυντής της ΔΕΗ δεσμεύτηκε ότι την επόμενη μέρα θα φρόντιζε για την απομάκρυνση δυο  στύλων από δρόμο του Κιλκίς..
Οι δυο στύλοι προέκυψαν σε δρόμο που διανοίχτηκε σχετικά πρόσφατα και καταγράφηκαν σε έκθεση του Διοικητή Τροχαίας κ. Λιάπη ύστερα από συνεννόηση με το Δήμο Κιλκίς ώστε μετά την καταγραφή  - καθώς επίσης και  των προβληματικών πινακίδων σήμανσης - να επισπευσθούν τα έργα απομάκρυνσης - αντικατάστασης.
Κι ενώ για τη σήμανση προκηρύχτηκε η σχετική εργολαβία και το έργο θα εκτελεστεί εντός του Αυγούστου, οι στύλοι της ΔΕΗ δεν απομακρύνθηκαν παρότι ο Δήμος απέστειλε σχετικό έγγραφο στην έχουσα την ευθύνη ΔΕΗ.
Η έκθεση του κ. Λιάπη κοινοποιήθηκε και στην Εισαγγελία Κιλκίς. Η αφορμή για την έκδοση του εντάλματος σύλληψης δόθηκε όταν σε νεότερη αυτοψία της Τροχαίας - σε γνώση και συνεργασία του δήμου- προέκυψαν άλλοι τρεις στύλοι εντός δρόμων (δύο στο Λειψύδριο και ένας  ακόμα στο Κιλκίς).
Η κοινοποίηση του πορίσματος της δεύτερης αυτοψίας στην κ. Εισαγγελέα προκάλεσε την έκδοση του εντάλματος σύλληψης.
Στην Αστυνομία κατέφθασε και ο Δήμαρχος Κιλκίς Δ. Τερζίδης που ζήτησε να πληροφορηθεί τη νομική βάση της εισαγγελικής εντολής υποστηρίζοντας ότι βάσει του άρθρου 145 του κώδικα δήμων και Κοινοτήτων δεν μπορεί να ισχύσει η διαδικασία του αυτόφωρου εναντίον αιρετών κατά την άσκηση των καθηκόντων τους.
Προσήλθε επίσης και ο διευθυντής περιοχής ανατολικής Θεσσαλονίκης της ΔΕΗ και αντιδήμαρχος Κιλκίς Χρ. Σπίγκος με τη μεσολάβηση του οποίου ο κ. Γαβράς δεσμεύτηκε ότι θα απομακρύνει άμεσα τις κολώνες - προφανέστατα η μη έγκαιρη απομάκρυνση οφείλεται στη διχογνωμία ΔΕΗ - Δήμου για την καταβολή της δαπάνης των σχετικών εργασιών. Συγκεκριμένα την ευθύνη της απομάκρυνσης έχει η ΔΕΗ η οποία ζήτησε τα χρήματα από το δήμο, ο δήμος αρνήθηκε να πληρώσει κ.ο.κ
Η γνωστή διελκυστίνδα δηλαδή περί του ποιος πληρώνει..
Πάντως το θέμα αναμένεται να λάβει έκταση, καθώς έχει ενημερωθεί η ΚΕΔΚΕ.