Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024, 8:33:19 πμ
Πέμπτη, 31 Ιανουαρίου 2008 05:33

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΩΝ ΝΟΜΟΥ ΚΙΛΚΙΣ : Τι να προσέξετε στις εκπτώσεις

«Οι εκπτώσεις καλά κρατούν και δίνουν την ευκαιρία σε πολλούς από τους καταναλωτές να κάνουν τις αγορές τους, σε είδη κυρίως ένδυσης και υπόδησης σε πολύ χαμηλότερες τιμές ειδικά τις τελευταίες ημέρες των εκπτώσεων», αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο Σύλλογος Καταναλωτών νομού Κιλκίς.

«Η αγορά του Κιλκίς προσφέρει τέτοιες ευκαιρίες και μπορεί ο κάθε καταναλωτής, λόγω της μικρής έκτασης της αγοράς, να προγραμματίσει τις αγορές του, να ελέγξει τις τιμές πριν και μετά την έκπτωση και τέλος να πραγματοποιήσει τις αγορές του. Εξάλλου η αγορά του Κιλκίς δεν έχει να ζηλέψει σε τίποτα σ’ αυτά τα είδη τις αγορές άλλων πόλεων σε ποιότητα, ποικιλία και σε τιμές.
Σε κάθε ευκαιρία ο Σύλλογος Καταναλωτών νομού Κιλκίς έχει τονίσει την αξία της ενδυνάμωσης της σχέσης μεταξύ επαγγελματιών και καταναλωτών προς όφελος και των δύο και γενικότερα την οικονομική ανάπτυξη του νομού.
Μετά από έρευνα του Συλλόγου, διαπιστώθηκε ότι ελάχιστοι καταστηματάρχες της πόλης του Κιλκίς, εξακολουθούν να μην σέβονται την σχέση καταναλωτή – πωλητή και να μην βάζουν τις απαραίτητες ετικέτες με την διπλή αναγραφή της τιμής πριν και μετά την έκπτωση. Ως Σύλλογος καλούμε τους καταναλωτές να απομονώσουν αυτούς τους «επαγγελματίες» και να μην κάνουν τις αγορές τους από αυτά τα καταστήματα.
Αγαπητοί καταναλωτές, πάντα θα πρέπει να έχουμε κατά νου τις οικονομικές μας δυνατότητες και να μην συγχέουμε τις πραγματικές μας ανάγκες με τις επίπλαστες και ότι το «πλαστικό χρήμα» πολλές φορές γίνεται πολύ ακριβό, όταν δεν μπορούμε να ανταποκριθούμε στις οικονομικές μας υποχρεώσεις.

Συμβουλές
Συνοψίζοντας θα μπορούσαμε να δώσουμε μερικές χρήσιμες συμβουλές:
1. Αγοράζουμε με βάση το οικογενειακό μας προγραμματισμό και έχοντας επίγνωση των οικονομικών μας δυνατοτήτων.
2. Αποφεύγουμε την αλόγιστη χρήση πιστωτικών καρτών και καταναλωτικών δανείων.
3. Ελέγχουμε προσεκτικά την ποιότητα των αγαθών που αγοράζουμε. Σε περίπτωση ελαττώματος έχουμε το δικαίωμα να ζητήσουμε αντικατάσταση ή επιστροφή του προϊόντος. Εξαιρούνται του δικαιώματος της αντικατάστασης ή επιστροφής, προϊόντα στα οποία η προσφορά οφείλεται στο γεγονός ότι είναι ελαττωματικά ή όταν έχει λάβει σχετική γνώση ο καταναλωτής (σήμανση, ενημέρωση κ.λ.π.).
4. Συγκρίνουμε προσεκτικά τις τιμές και δεν παρασυρόμαστε από δήθεν υψηλά ποσοστά εκπτώσεων ή από επιλεγμένα προϊόντα – «κράχτες»
5. Ζητάμε πάντοτε απόδειξη για τη συναλλαγή που κάναμε.
6. Ζητάμε η εγγύηση και οι οδηγίες χρήσης των αγαθών που αγοράζουμε να είναι στην ελληνική γλώσσα.
7. Τέλος καταγγέλλουμε κάθε πρόβλημα που συναντάμε είτε στους Συλλόγους Καταναλωτών, είτε στη Γενική Γραμματεία Καταναλωτή Τηλ.1520 από 08:00 – 22:00.
Τέλος, τι είναι εκπτώσεις και τι οι προσφορές;
- Οι εκπτώσεις αναφέρονται στην πώληση ειδών με μειωμένες τιμές, λόγω τέλους εποχής, στην αρχή του χρόνου και τους καλοκαιρινούς μήνες.
Οι προσφορές αναφέρονται στην πώληση συγκεκριμένων ειδών ή προϊόντων