Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024, 8:18:45 πμ
Πέμπτη, 31 Ιανουαρίου 2008 05:45

Συλλυπητήριο τηλεγράφημα στην Αρχιεπισκοπή Αθηνών

Συλλυπητήριο τηλεγράφημα απέστειλε στην Αρχιεπισκοπή Αθηνών ο Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων Κώστας Κιλτίδης για το θλιβερό άγγελμα της εκδημίας του Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδας, μακαριστού Χριστοδούλου.

Στο συλλυπητήριο ο κ. Κιλτίδης αναφέρει:
Με βαθύτατη οδύνη πληροφορήθηκα την εκδημία του Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος Μακαριστού Χριστοδούλου.
Ο εκλιπών υπήρξε ένας σημαντικός θρησκευτικός ηγέτης με βαθιά πίστη στο Θεό και στις πατροπαράδοτες αξίες του Ελληνισμού. Μια ισχυρή πεφωτισμένη προσωπικότητα, που με μοναδικό κίνητρο την ανυπόκριτη αγάπη για το Θεό και τον συνάνθρωπο πέτυχε να ανοίξει ένα νέο κεφάλαιο στις σχέσεις Εκκλησίας Χριστεπώνυμου πληρώματος και να φέρει πιο κοντά τους νέους ανθρώπους στην κιβωτό της Ορθοδοξίας.
Στυλοβάτης της Ορθοδοξίας και των εκκλησιαστικών παραδόσεων εμβριθής γνώστης των Πατερικών κειμένων, ο Μακαριστός Αρχιεπίσκοπος Χριστόδουλος ενέπνευσε με τη ζωή και το κήρυγμά του.
Ο πανδαμάτωρ χρόνος αποδεικνύεται ανίκανος να εξαλείψει από τις μνήμες μας το φωτισμένο έργο ενός μεγάλου θρησκευτικού ηγέτη που δίδαξε ήθος, γενναιότητα, καρτερικότητα, ακόμη και στις τελευταίες δύσκολες στιγμές της ζωής του.
Εύχομαι ο Θεός να αναπαύσει την ψυχή του και να δώσει την εξ ύψους παρηγορία στο Χριστεπώνυμο Ποίμνιο του απανταχού Ελληνισμού.

Θερμά Συλλυπητήρια
Κωνσταντίνος Κιλτίδης
Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων