Σάββατο, 18 Μαΐου 2024, 12:11:05 μμ
Πέμπτη, 20 Μαϊος 2010 14:01

Συμμαχία κατά της ακρίβειας

«Η Ελλάδα διανύει μία από τις πιο κρίσιμες περιόδους της με την εξαγγελία των νέων οικονομικών  μέτρων που πάρθηκαν, για την έξοδο της χώρας από την οικονομική κρίση ρίχνοντας τα βάρη σε  μισθωτούς και συνταξιούχους, μειώνοντας έτσι την αγοραστική τους δύναμη», αναφέρει σε επιστολή του προς το Επιμελητήριο Κιλκίς, τους Εμπορικούς Συλλόγους, και τις υπεραγορές τροφίμων του νομού Κιλκίς. «Την στιγμή αυτή καλούμαστε όλοι, να δράσουμε ατομικά και συλλογικά για να μπορέσουμε να βάλουμε τέλος στο αδιέξοδο αυτό. Το βιοτικό επίπεδο  κάθε  εργαζόμενου – καταναλωτή, δεν  μπορεί  και  δεν  πρέπει  να  κατακερματιστεί άλλο από τους νόμους της αγοράς που στόχο έχουν την διασφάλιση  των κερδών τους.

Η  ΈΝΩΣΗ  ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ  ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΩΝ  ΕΛΛΑΔΑΣ  της ΓΣΕΕ, που ανέλαβε  πρωτοβουλία  για συμμαχία κατά της ακρίβειας σημείωσε εξαιρετική  επιτυχία.
Εμείς, λειτουργώντας στα πλαίσια αυτά και λαμβάνοντας υπ’ όψη τις κοινωνικοοικονομικές συνθήκες  της τοπικής αγοράς, αφού η ανεργία ξεπέρασε το 25% και προκειμένου να στηριχθούν κοινωνικές  ομάδες που δοκιμάζονται περισσότερο από την οικονομική κρίση καλούμε:
1) τις επιχειρήσεις να συμμετάσχουν σε ¨ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΑΚΡΙΒΕΙΑΣ¨ προσφέροντας  εκπτώσεις στις τιμές  των προϊόντων τους, σε όσους καταναλωτές διαθέτουν κάρτα ανεργίας, κάρτα  πολυτέκνων, φοιτητική  κάρτα, κάρτα ΑΜΕΑ.
2) τα τοπικά μέσα μαζικής ενημέρωσης να συμβάλλουν και να στηρίξουν τη δράση αυτή με την  παραχώρηση χώρου και χρόνου ώστε να προβληθεί και  να  γνωστοποιηθεί η δράση στους δικαιούχους  έκπτωσης και να διαφημιστούν οι επιχειρήσεις που συμμετέχουν.
3) τα καταστήματα εστίασης και κέντρα ψυχαγωγίας (καφετέριες, ΒAR, ξενοδοχεία κλπ) συμμετέχοντας στην προσπάθεια αυτή να μειώσουν τις τιμές σε λογικά επίπεδα για όλους τους καταναλωτές.
4) τους Δήμους Ν. Κιλκίς  να εξετάσουν περιπτώσεις εκπτώσεων Δημ. Τελών σε  ευπαθείς ομάδες.
Η  πρωτοβουλία μας αυτή εντάσσεται στα πλαίσια των κοινωνικών μας υποχρεώσεων προς το  καταναλωτικό κοινό αφού στην αγορά επικρατεί ασυδοσία  και  οι  ελεγκτικοί  μηχανισμοί  δεν  μπορούν  ή δεν θέλουν να παρέμβουν και δεν επηρεάζει τους στόχους και τις παρεμβάσεις μας για την  απασχόληση και  την  κοινωνική ασφάλιση ιδιαίτερα στην σημερινή κρίσιμη συγκυρία».