Τρίτη, 21 Μαΐου 2024, 12:48:10 πμ
Πέμπτη, 20 Μαϊος 2010 14:01

Συμμετέχουν στην απεργία οι εργαζόμενοι στους ΟΤΑ

Οι εργαζόμενοι στην Τοπική Αυτοδιοίκηση των Ο.Τ.Α. του Νομού Κιλκίς  ανακοινώνουμε  τη συμμετοχή μας στην 24ΩΡΗ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ που έχουν προκηρύξει Α.Δ.Ε.Δ.Υ. και Γ.Σ.Ε.Ε. για την ΠΕΜΠΤΗ 20 ΜΑΪΟΥ 2010, εκφράζοντας την αντίθεσή τους στο σχέδιο Νόμου για το ασφαλιστικό.
Σε σχετική ανακοίνωση του συλλόγου αναφέρονται τα εξής: Η κυβέρνηση, μετά τα σκληρά και αντιλαϊκά δημοσιονομικά μέτρα προωθεί και ένα κοινωνικά άδικο ασφαλιστικό νομοσχέδιο. Νομοσχέδιο χωρίς καμία πρόβλεψη και δέσμευση για τη συμμετοχή του κράτους, για την είσπραξη των βεβαιωθέντων και καταλογισθέντων εισφορών, για την πάταξη της «μαύρης» και ανασφάλιστης εργασίας, για την εξόφληση και καταβολή των οφειλών κράτους και ιδιωτών, την αξιοποίηση των αποθεματικών και της ακίνητης περιουσίας, που αποτελούν τα κυριότερα αίτια και προβλήματα των ελλειμμάτων του ασφαλιστικού συστήματος.

Η αφαίμαξη των   αποθεματικών των Ασφαλιστικών Ταμείων ξεχάστηκε, οι οικονομικές ατασθαλίες και οι υπεύθυνοι γι’ αυτές και την κατάρρευση του ασφαλιστικού συστήματος παραμένουν ατιμώρητοι, αλλά η κυβέρνηση τιμωρεί για ακόμη μία φορά τους μισθωτούς, τους συνταξιούχους και τους νέους ασφαλισμένους, μειώνοντας συντάξεις, αυξάνοντας όρια ηλικίας και προωθώντας μία σειρά νέων εξοντωτικών μέτρων.
Σε απάντηση της κατάφωρης κοινωνικής αδικίας και με στόχο την υπεράσπιση της ασφάλισης ως θεσμό υπεράσπισης των φτωχών, των ανθρώπων του μόχθου και αυτών που κόπιασαν μία ζωή εναποθέτοντας τις ελπίδες τους στη σωστή λειτουργία του ασφαλιστικού συστήματος, οι εργαζόμενοι στην Τοπική Αυτοδιοίκηση συμμετέχουν στην απεργία της Πέμπτης 20 Μαΐου 2010.    
Συμμετέχουμε όλοι στη  απεργιακή συγκέντρωση  διαμαρτυρίας που οργανώνει  το  Ν.Τ.  της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. και το Εργατικού Κέντρου του Νομού Κιλκίς  στον Πεζόδρομο.