Παρασκευή, 19 Ιουλίου 2024, 10:18:07 μμ
Πέμπτη, 20 Ιανουαρίου 2011 18:59

Συμμετοχή και περιεχόμενο του Αναπτυξιακού Συνεδρίου

epimelitirio


Στο πλαίσιο του Αναπτυξιακού Συνεδρίου «Πορεία στο μέλλον με νέες συντεταγμένες ανάπτυξης - Κιλκίς 2020» που διοργανώνει το Επιμελητήριο Κιλκίς στις 25 & 26 Φεβρουαρίου 2011 θα πραγματοποιηθεί προσυνεδριακή συνάντηση (workshop) την Τετάρτη 19 Ιανουαρίου στις 6 μ.μ. στην αίθουσα «Βασίλειος Σεργιαννίδης» του Επιμελητηρίου.
Στη συνάντηση, στην οποία έχουν προσκληθεί όλοι οι φορείς του νομού, θα παρουσιασθεί η «Πρωτοβουλία Κιλκίς 2020» καθώς και στοιχεία με την πλέον επίκαιρη προσέγγιση των χαρακτηριστικών του νομού, των πλεονεκτημάτων & μειονεκτημάτων του, των διεθνών και εθνικών τάσεων, ώστε να εκκινήσει μια διαδικασία δημιουργικού προβληματισμού, επιστημονικής ανάλυσης, γόνιμου διαλόγου και κατάθεσης προτάσεων που θα οδηγήσει, μέσα από την κατανόηση των δυνάμεων που θα διαμορφώσουν το μέλλον του νομού την επόμενη δεκαετία, στην δημιουργία των πιο πιθανών σεναρίων ανάπτυξής του.
Η συνολική διαδικασία διαμόρφωσης του νέου αναπτυξιακού προτύπου του νομού Κιλκίς στόχο έχει να φέρει πιο κοντά τους φορείς και τους πολίτες ώστε να κατανοήσουν όλοι τις απόψεις των άλλων, να δουν την περιοχή ως σύστημα και όχι ως μεμονωμένη διάσταση αναπτύσσοντας συντονισμένες δράσεις στο πλαίσιο ενός κοινού οράματος για τον τόπο.
Είναι κοινός τόπος ότι ο σχεδιασμός κι η υλοποίηση ενός τόσο σημαντικού εγχειρήματος απαιτεί ευρεία συναίνεση, συμμετοχή, συνεργασία, σύμπνοια, συνέργεια, σύγκλιση και σύνθεση απόψεων, προτάσεων, ιδεών, τόσο των φορέων όσο και των πολιτών. Γι΄ αυτό άλλωστε βασικό στόχο της πρώτης αυτής συνάντησης των φορέων συνιστά η δέσμευση όλων στην υποστήριξη και ενεργό συμμετοχή τους σε όλη τη διάρκεια υλοποίησης του πρωτόγνωρου για τα ελληνικά δεδομένα έργου.
Επειδή όμως η ανάπτυξη αφορά τους πολίτες και όχι τους φορείς, στο πλαίσιο της δομημένης εξελικτικής διαδικασίας ουσιαστικού και δημιουργικού διαλόγου & διαβούλευσης  περιλαμβάνονται και συναντήσεις με ενεργούς, ευαισθητοποιημένους και …υποψιασμένους πολίτες, υποβολή νέων ιδεών, απόψεων, κριτικών και προτάσεων μέσα από ειδικά σχεδιασμένη ιστοσελίδα, διαγωνισμοί μαθητών σχολείων κ.ά.
Η παρουσία και κυρίως η ενεργή συμμετοχή όλων θα κρίνει όχι μόνο το αποτέλεσμα του εγχειρήματος αλλά και όλους ανεξαιρέτως τους εμπλεκόμενους στην αναπτυξιακή διαδικασία, πολίτες και φορείς.