Τετάρτη, 24 Ιουλίου 2024, 2:15:36 πμ
Τετάρτη, 06 Φεβρουαρίου 2008 13:33

Συνάντηση ΠΟΕ με υπουργό Παιδείας

 Τον Υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων κ. Ευριπίδη Στυλιανίδη επισκέφθηκε το Διοικητικό Συμβούλιο της Παμποντιακής Ομοσπονδίας Ελλάδος (Π.Ο.Ε) με επικεφαλής τον Πρόεδρο Καθηγητή Ιατρικής Γιώργο Παρχαρίδη.
Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε ύστερα από αίτηση του προεδρείου της Π.Ο.Ε, προκειμένου να τεθούν στον Υπουργό αιτήματα του ποντιακού ελληνισμού αρμοδιότητας του Υπουργείου Παιδείας.
Ο Πρόεδρος  της Π.Ο.Ε Γιώργος Παρχαρίδης εξέθεσε στον Υπουργό τρία θέματα:
α) Την αναφορά στο υπό έκδοση διδακτικό εγχειρίδιο της ιστορίας της ΣΤ΄ Δημοτικού στον ελληνισμό της Ανατολής και ιδιαίτερα στο οδυνηρότερο γεγονός της νεότερης ιστορίας της γενοκτονίας των Ποντίων.
β) Την αναζήτηση τρόπου και μέσων διδασκαλίας της ποντιακής διαλέκτου μέσα από τα ποντιακά σωματεία και
γ) Την ολοκλήρωση της νομοθετικής παρέμβασης για αλλαγή του νομικού και διοικητικού καθεστώτος του Ιδρύματος «Παναγία Σουμελά».
Οι παριστάμενοι κατά την συνάντηση συντονιστές των αντίστοιχων προς τα άνω θέματα επιτροπών της Π.Ο.Ε και μέλη του Δ.Σ Χρύσα Μαυρίδου, Βλάσης Αγτζίδης και Κώστας Γαβρίδης εξέθεσαν στον Υπουργό αναλυτικά τις θέσεις της Π.Ο.Ε.
Ο Υπουργός άκουσε με προσοχή και κατανόηση τα αιτήματα της Π.Ο.Ε και δήλωσε ότι θα είναι σε διαρκή επικοινωνία με το Δ.Σ για την επίλυσή τους.