Κυριακή, 21 Ιουλίου 2024, 4:02:54 μμ
Παρασκευή, 17 Οκτωβρίου 2008 09:46

Συνάντηση στον Εύρωπο για γυναικεία επιχειρηματικότητα

Συνάντηση εργασίας ανέργων, εκπροσώπων επιχειρήσεων και τοπικών φορέων πραγματοποιήθηκε στον Εύρωπο, με τη συνεργασία του Δήμου Ευρωπού και της Αναπτυξιακής Κιλκίς, για την ανάδειξη καλών πρακτικών επιχειρηματικότητας με έμφαση στη γυναικεία επιχειρηματικότητα και την αξιοποίηση των δυνατοτήτων που δίνει το πρόγραμμα ΟΠΑΑΧ. και άλλες Ευρωπαϊκές Πρωτοβουλίες.

Ο πρόεδρος της ΑΝ.ΚΙ. Α.Ε., Παύλος Πασσαλίδης, ενημέρωσε για τα προγράμματα της περιόδου 2007-2013 τα οποία υποστηρίζουν χρηματοδοτικά τις συνεταιριστικές ή ατομικές πρωτοβουλίες, για την ανάδειξη κύρια των παραδοσιακών προϊόντων και του αγροτουρισμού.
Ο Δήμαρχος Ευρωπού, Ευθύμης Κουρτσανίδης, τόνισε τις προσπάθειες του Δήμου για τη σταθερή στήριξη της επιχειρηματικότητας στην περιοχή και αναφέρθηκε ιδιαίτερα στην προοπτική που διαφαίνεται από την αύξηση της επισκεψιμότητας του αρχαιολογικού χώρου της Ευρωπού.
Στη συνάντηση παραβρέθηκαν ακόμη, ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Ευρωπού, Σταφύλης Κωνσταντίνου, ο αντιπρόεδρος του ΕΒΕ Ιωάννης Τσακίρης, η συνεργάτης της ΑΝ.ΚΙ. και του προγράμματος ΟΠΑΑΧ Δέσποινα Λαυδά.
Η παρευρισκόμενη επιχειρηματίας κα. Δήμητρα Δάρτση, με έδρα τη Γρίβα, που παράγει τα παραδοσιακά προϊόντα (γλυκά, ζυμαρικά, κ.α.) με την επωνυμία «Γουμένισσες», αναφέρθηκε στο πως τα τελευταία χρόνια ίδρυσε, οργάνωσε και καθιερώθηκε στην αγορά με τα τοπικά προϊόντα της εταιρείας της.
Ακολούθησε χρήσιμος διάλογος και συμφωνήθηκε να οργανωθεί επίσκεψη σε γυναικείο συνεταιρισμό που λειτουργεί σε άλλη περιοχή, με σημαντικά αποτελέσματα, και με σκοπό την ενημέρωση, αλληλογνωριμία και ανταλλαγή εμπειριών.
Η συνάντηση έγινε στα πλαίσια του προγράμματος «Οριζόντιες δράσεις στήριξης, ευαισθητοποίησης, διάχυσης & αναβάθμισης δεξιοτήτων ανθρώπινου δυναμικού που κατοικούν στις περιοχές παρέμβασης ΟΠΑΑΧ της Π.Κ.Μ. – Ευαισθητοποίηση», το οποίο υλοποιεί το δίκτυο ΑΝ.ΕΤ. Κ. Μακεδονίας ως Κοινοπραξία στην οποία συμμετέχει και η Αναπτυξιακή Κιλκίς Α.Ε.