Τετάρτη, 19 Ιουνίου 2024, 4:30:51 πμ
Τρίτη, 08 Ιανουαρίου 2008 09:59

Συνάντηση Θεοδωρίδη με Τοπικά Συμβούλια

 Έπειτα από πρωτοβουλία του Δημάρχου Γαλλικού, Γεώργιου Θεοδωρίδη,
πραγματοποιήθηκε συνάντηση του ιδίου με τους Προέδρους και τα μέλη των Τοπικών Συμβουλίων του Δήμου, την Κυριακή 23 Δεκεμβρίου, στην Αίθουσα Συνεδριάσεων του Δημαρχείου.
Αξίζει να σημειωθεί ότι τα μέλη και οι 5 Πρόεδροι των Τοπικών Συμβουλίων Γαλλικού, Μανδρών, Πεδινού, Ν.Σάντας και Χρυσόπετρας, Δημάκης Λουκάς, Δίγκογλου Απόστολος, Βαδαρλής Δημήτριος, Σιούτης Κωνσταντίνος και Ναζλόγλου Ιωάννης αντίστοιχα, ανταποκρίθηκαν θετικά στο κάλεσμα του κ. Θεοδωρίδη.
Η συζήτηση που ακολούθησε μεταξύ των δύο πλευρών εξελίχθηκε σε εποικοδομητικό και ουσιαστικό διάλογο και στα πλαίσια της, τέθηκαν γερά θεμέλια για μια μελλοντική αποδοτική συνεργασία. Συγκεκριμένα, αποφασίστηκε η καθιέρωση τακτών συμβούλιων, 5-6 σε αριθμό, μεταξύ Προέδρων και Μελών Τοπικών Συμβουλίων, καθώς και συνάντησης 1 με 2 φορές με τον Δήμαρχο σε ετήσια βάση.
Όπως δήλωσε ο Δήμαρχος Γαλλικού, οι τακτικές συνεδριάσεις των Τοπικών Συμβουλίων κατά την διάρκεια του έτους, θα συμβάλλουν στην ανάδειξη των προβλημάτων του κάθε Διαμερίσματος ξεχωριστά, ενώ θα μεταφέρεται μια πλήρη εικόνα των Δ.Δ. στον Δήμαρχο, και κατ΄ επέκταση στο Δημοτικό Συμβούλιο.
Παράλληλα, ο κ. Θεοδωρίδης τόνισε την διάθεση του να είναι παρών σε οποιαδήποτε συνεδρίαση Τοπικού Συμβουλίου του ζητηθεί.
Ο Δήμαρχος Γαλλικού δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει τους Προέδρους και τα μέλη των Τοπικών Συμβουλίων, «τους στυλοβάτες των εκλογών», όπως τους χαρακτήρισε, για την ενεργή συμμετοχή τους στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, αναφέροντας τα εξής: «Είμαι συγκινημένος που βρίσκομαι σήμερα με όλους εσάς. Τα αφανή μέλη της διοίκησης του Δήμου, που με ζήλο και διάθεση προσφοράς για τον τόπο σας, εργάζεστε σκληρά καθημερινά. Εκτιμώ πραγματικά την βοήθεια σας και θέλω να συνεχίσετε να αγωνίζεστε για τον κοινό μας σκοπό, που δεν είναι άλλος από το καλό του δήμου μας».
Οι καλεσμένοι του Δημάρχου από την μεριά τους, αντάλλαξαν ευχές για τις Γιορτές και του έδωσαν συγχαρητήρια για την πρωτοφανή αυτή κίνηση, στην ιστορία του Δήμου Γαλλικού από την εφαρμογή του Καποδίστρια.
Η συνάντηση έκλεισε με την εμφάνιση των μαθητών του Νηπιαγωγείου Καμπάνη, οι οποίοι έψαλαν τα κάλαντα συνοδευόμενοι από τον Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων.

Νέοι αντιδήμαρχοι
Με απόφαση του Δημάρχου Γαλλικού, Γιώργου Θεοδωρίδη, για το 2008 καθήκοντα Αντιδημάρχων αναλαμβάνουν εκ νέου ο Κώστας Σβέρκος και για πρώτη φορά ο δημοτικός σύμβουλος Θεόφιλος Μουρατίδης, ο οποίος παίρνει τη θέση του Χριστόδουλου Ζώτου.