Σάββατο, 20 Απριλίου 2024, 6:52:37 μμ
Πέμπτη, 31 Ιανουαρίου 2008 05:51

Συνάντηση του Κ. Κιλτίδη με Πρόεδρο Δημοκρατίας

 Ο Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων κ. Κωνσταντίνος Κιλτίδης είχε την Τρίτη στις 2 το μεσημέρι συνάντηση με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, ύστερα από πρόσκληση του κ. Κάρολου Παπούλια, στο πλαίσιο της αρμοδιότητάς του για τη δασική πολιτική της χώρας.
Κατά τη συνάντηση, που έγινε σε εγκάρδιο κλίμα και διήρκεσε μισή ώρα, ο κ. Κιλτίδης ενημέρωσε τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας για το σύνολο των παρεμβάσεων που έχουν υλοποιηθεί για την ανασυγκρότηση του δασικού χώρου, με ιδιαίτερη μέριμνα στις πυρόπληκτες περιοχές της επικράτειας, όπου έχουν κατασκευαστεί τα μεγαλύτερα αντιδιαβρωτικά και αντιπλημμυρικά έργα που έχουν γίνει ποτέ στον τομέα της δασικής πολιτικής.
Εκτενή αναφορά έκανε στην ενεργοποίηση του Ειδικού Φορέα Δασών από το Νοέμβριο του 2007 για την εκτέλεση δασικών έργων ως επίσης και στην αναγέννηση των φυτωρίων της χώρας τα οποία θα λειτουργήσουν υποστηρικτικά στο σχεδιασμό των αναδασώσεων που βρίσκεται σε εξέλιξη.
Ο κ. Υφυπουργός υπογράμμισε ακόμη ότι τα Δασαρχεία θα πρέπει να αναλάβουν την ευθύνη προστασίας των δασών, αρμοδιότητα η οποία είχε ατονήσει τα τελευταία χρόνια εξαιτίας της ελλιπούς χρηματοδότησής τους, ενώ παράλληλα σημείωσε ως αδήριτη ανάγκη τη στελέχωση των «ερημοποιημένων» δασικών υπηρεσιών της χώρας.
Τέλος, ο κ. Κιλτίδης αναφέρθηκε στις προοπτικές που διαγράφονται στον τομέα της δασικής πολιτικής για τη σύγχρονη ανάπτυξη και διαχείριση του δασικού μας πλούτου.
Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας παρότρυνε τον κ. Υφυπουργό να συνεχίσει το έργο του στη δασική πολιτική, την πορεία του οποίου παρακολουθεί με ιδιαίτερη προσοχή, ενώ δήλωσε χαρακτηριστικά «ότι θέτει τον εαυτό του ως εθελοντή στην προσπάθεια αναγέννησης και αξιοποίησης των δασών μας».