Σάββατο, 20 Απριλίου 2024, 8:28:39 μμ
Σάββατο, 16 Ιανουαρίου 2010 03:22

Συνέδριο ΚΕΔΚΕ για «Καλλικράτη»

Το ετήσιο τακτικό Συνέδριο της ΚΕΔΚΕ ξεκινά τη Δευτέρα 18 Ιανουαρίου, στις 10.30 το πρωί στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών (Αίθουσα: Φίλων της Μουσικής). Οι εργασίες θα συνεχιστούν το ίδιο απόγευμα και ώρα 5.00 μ,μ, στο Ξενοδοχείο «Intercontinental» (Αίθουσα Ball Room) και θα διαρκέσουν μέχρι την Τετάρτη 20 Ιανουαρίου. Η κήρυξη των εργασιών του Συνεδρίου θα γίνει από τον υπουργό Εσωτερικών, Αποκέντρωσης και ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης κ. Γιάννη Ραγκούση.


Ο πρόεδρος της ΚΕΔΚΕ κ. Νικήτας Κακλαμάνης θα παρουσιάσει την κεντρική εισήγηση του Συνεδρίου.
Κατά τη διάρκεια της έναρξης του Συνεδρίου θα απευθύνουν χαιρετισμό εκπρόσωποι των πολιτικών κομμάτων, της ΕΝΑΕ, των εργαζομένων στην Τοπική Αυτοδιοίκηση.
Το φετινό συνέδριο της ΚΕΔΚΕ έχει κεντρικό μήνυμα το: «Πρόγραμμα Καλλικράτης – Το Μεγάλο Βήμα της Αυτοδιοίκησης».
Με δεδομένο ότι το 2010 αποτελεί χρονιά ορόσημο για την Αυτοδιοίκηση και τη Δημόσια Διοίκηση, στόχος της Τοπικής Αυτοδιοίκησης είναι να στείλει το μήνυμα, ότι κατά το τρέχον έτος θα διαδραματίσει τον πρωταγωνιστικό ρόλο στο δημόσιο βίο της χώρας. Κατά τη διάρκεια του Συνεδρίου θα αναλυθούν τα σημεία του προγράμματος «Καλλικράτης», και οι βασικές παράμετροι για μία διοικητική μεταρρύθμιση που θα διατηρήσει τον ισχυρό χαρακτήρα των Δήμων και δη την εγγύτητά τους προς τον πολίτη. 
Επιπρόσθετα, θα συζητηθούν οι πρωτοβουλίες εκείνες που θα θωρακίσουν την ίδια την Αυτοδιοίκηση, και ταυτόχρονα θα υπηρετούν την ανάπτυξη και την κοινωνική αλληλεγγύη, συμβάλλοντας στη συγκράτηση της ύφεσης, και στην στήριξη των πιο ευάλωτων κοινωνικών ομάδων.
Θα κατατεθούν πολιτικές, που εφαρμόζονται ήδη από δήμους της χώρας αλλά και προτάσεις με κύριους άξονες την οικονομία, την απασχόληση, το περιβάλλον και την πράσινη ανάπτυξη.
Η συζήτηση για την κοινωνική πολιτική, το περιβάλλον, τα οικονομικά και θεσμικά ζητήματα των ΟΤΑ  θα συζητηθούν κατά τη διάρκεια των θεματικών κύκλων που θα γίνουν την Τρίτη 19 Ιανουαρίου, δεύτερη ημέρα του Συνεδρίου.
Την Τετάρτη θα παρουσιαστούν τα συμπεράσματα των συζητήσεων και οι εργασίες θα κλείσουν με την ψήφιση των σχετικών αποφάσεων.