Κυριακή, 26 Μαΐου 2024, 2:44:28 πμ
Τρίτη, 26 Ιανουαρίου 2010 14:24

Συνεργασία Αλουμύλ με κινεζική Yingli Solar

Η εταιρεία ΑΛΟΥΜΥΛ – ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ ΑΛΟΥΜΙΝΙΟΥ Α.Ε. επιβεβαίωσε τη συνεργασία της θυγατρικής του Ομίλου Αλουμύλ, «ALUMIL SOLAR», με την Κινέζικη βιομηχανία «YINGLI» στα πλαίσια της προώθησης της δραστηριοποίησης του Ομίλου στον δυναμικά αναπτυσσόμενο ενεργειακό τομέα. Η σύμβαση με την «YINGLI» αφορά αποκλειστικά και μόνο την προμήθεια φωτοβολταικών πάνελ από την Κινέζικη βιομηχανία, με σκοπό την προώθησή τους στην αγορά όπου δραστηριοποιείται η «ALUMIL SOLAR»
Η Yingli είναι ένας βιομηχανικός κολοσσός, μία πλήρως καθετοποιημένη βιομηχανία, που εξάγει σε Ευρώπη, Ασία και ΗΠΑ και η οποία έχει εκτελέσει μεγάλα projects σε όλο τον κόσμο.
Πέραν όμως της Yingli Solar, η Αλουμύλ συνεργάζεται με τη BP Solar όπως επίσης με τη γερμανική SMA Solar Technologies, την εταιρεία που είναι ο κορυφαίος κατασκευαστής φωτοβολταϊκών μετατροπέων.
Αναμένουμε σημαντική αύξηση των πωλήσεων, καθώς η αγορά των φωτοβολταϊκών παρουσιάζει διεθνώς μεγάλη ανάπτυξη. Την περίοδο αυτή συζητούμε την ανάληψη δύο μεγάλων έργων στη Τσεχία, συνολικού προϋπολογισμού 2,5 εκατ. ευρώ, ενώ ενδιαφέρον υπάρχει για έργα και στην Ελλάδα.
Για να γίνει αντιληπτό το πόσο σημαντική μπορεί να είναι για τον όμιλο της Aλουμύλ, η συνεργασία με την Yingli, αρκεί να αναφερθεί ότι η παραγωγική δυναμικότητα της κινεζικής βιομηχανίας φθάνει, σε απόδοση, τα 1,2 GW.
H Υingli είναι απολύτως καθετοποιημένη και παράγει ingots, wafers, cells και modules ενώ προϊόντα με το δικό της εμπορικό σήμα διατίθενται σε συνεργάτες της σε Γερμανία, Ισπανία, Ιταλία, Ν. Κορέα, Βέλγιο, Γαλλία, ΗΠΑ.
Η παραγωγή γίνεται κυρίως μέσω της βασικής θυγατρικής της στην Κίνα που είναι η Baoding Tianwei Yingli New Energy Resources Co. Ltd.
Η διοίκηση της Αλουμύλ, διαβλέποντας ένα δύσκολο 2010 για την εσωτερική αγορά, δίνει ακόμη μεγαλύτερη έμφαση στην ανάπτυξη στο εξωτερικό, όπου η αγορά, κυρίως στα συστήματα αλουμινίου έχει αρχίσει να ανακάμπτει.